Menü

2017 a mi évünk volt

2017. December 18
404
2017 a mi évünk volt

Az idei esztendőben úszó és vízilabda szakosztályunk alaposan kitett magáért.

A két legfontosabb világversenyen, a hazai rendezésű nagymedencés világbajnokságon, illetve a nemrég befejeződött koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokságon is a legeredményesebb hazai egyesület lettünk. Persze, ehhez azért külön kategóriába kell tennünk Hosszú Katinkát, aki a fent említett két világversenyen összesen nyolc aranyérmet nyert, ám, aki egyszemélyben jelenti az Iron Aquatics-ot. A mi elsőségünk tehát a hagyományos értelemben vett sportegyesületek rangsorában értendő. A BVSC-Zugló úszói a nyári FINA világbajnokságon egy ezüst: Verrasztó Dávid 400 méteres vegyesúszás és egy bronzérem: Kozma Dominik a 4×100 méteres gyorsváltóval mellett több döntőben is érdekelve voltak: Verrasztó Evelyn, Bernek Péter és Kozma Dominik révén négy hatodik és egy hetedik helyezésünk is volt. Ezzel az eredménnyel pedig a nagy vetélytárs győrieket, újpestiekeit, érdieket, kőbányaiakat és a Vasast is sikerült magunk mögé utasítani. Az úszóink sikere mellett vízilabdázóink is jeleskedtek: Török Béla tagja volt az ezüstérmes férfi válogatottnak, míg Takács Orsolya és Illés Anna az ötödik helyen végzett női pólóválogatottat erősítette.

S, hogy a nyári jó szereplésünk nemcsak a véletlennek volt köszönhető, hanem nagyon is megérdemelt volt, azt a mostani rövidpályás Európa-bajnokság is bizonyította. A koppenhágai versenyen Hosszú Katinka mögött ismét a mi egyesületünk bizonyult a legeredményesebb magyar klubnak. A nyolc arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremből versenyzőink 1 aranyéremmel: Bernek Péter 400 méteres vegyesúszás és 2 ezüstéremmel: Bernek Péter  400 méteres gyorsúszás, illetve Verrasztó Evelyn 200 méteres vegyesúszás vették ki a részüket, amely eredményt még megtoldotta, hogy Kozma Dominik a 4×50 méteres gyorsváltóval ötödik, 100 gyorson pedig hatodik lett, míg Verrasztó Evelyn az ezüstérme mellett 100 méteres vegyesúszásban is döntőt úszhatott, melyben végül a nyolcadik lett. Evelyn ráadásul a hetedik helyen végzett 4×50 méteres női gyorsváltónak is tagja volt. Ezzel pedig sikerült ismét magunk mögé utasítani az Újpestet, amely egyesület versenyzői ugyan szintén három érmet szereztek (Kapás Boglárka 400 gyorson első, 800 gyorson pedig második, Gyurta Gergely pedig 400 vegyesen harmadik lett), ám e mellett „csak” két döntős helyezésük volt.

Ne feledkezzünk meg a jövő nagy ígéretéről, a mindössze 14 esztendős Nagy Rékáról sem, aki nemcsak a magyar csapatnak, hanem az egész mezőny legfiatalabb tagja volt Koppenhágában, és aki most kóstolt bele először a felnőtt világversenyek hangulatába. Tőle egy-két éven belül már komoly eredményt várhatunk.

2017 végén nyugodtan kijelenthetjük, hogy Nagy Péter szakosztályvezetőnk és edzői csapata remek úton járnak. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a „Nagy” sebesség és ez a lendület nem csak az új esztendőre, hanem egészen a tokiói olimpiáig kitart majd.

Fotó: Népszava

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz