Menü

2017-es Év emberünk

2018. Március 01
410
2017-es Év emberünk

Az egyesületünknek is otthont adó kerületben, Zuglóban immár 14 éve működik egy szép hagyomány: három civil szervezet, a Szeretjük Zuglót Egyesület, a Polgári Összefogás Kerületünkért Alapítvány és a Mentor Egyesület az évnek ezen szakaszában Év Embere-díjjal jutalmazza az előző esztendő legkiemelkedőbb zuglói sport- és kulturális teljesítményeit. Az idei esztendőben a kurátorok választása két sportolóra esett, illetve egy zuglói pedagógust pedig életműdíjjal jutalmaztak. Nagy büszkeségünkre az egyik díjazott sportoló klubunk versenyzője volt. A zuglói civilek értékelték, hogy a tavalyi budapesti vizes világbajnokságon egyesületünk sportolói is kimagaslóan teljesítettek.

A sok jó eredmény közül is kiemelkedett a férfi vízilabdacsapat nagyszerű menetelése, illetve döntőbeli heroikus küzdelme a horvátok ellen. Ennek a válogatottnak pedig „oszlopos” tagja volt mi Török Bélánk is, aki nemcsak termetes méretével (205 cm), hanem játéktudásával is sokszor az ellenfelek fölé nőtt. Török Béla ezt a különleges díjat február 28-án vehette át a Columbus utcai Zeneházban. A díjat az est egyik díszvendége, Szatmáry Kristóf elnökünk adta át neki. (A másik két díjazott Kasza Róbert, a KSI SE világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes öttusázója és Igaliné Büttner Hedvig, a Hunyadi János Általános kórusvezető énektanára voltak.) Szegedi származású pólósunk már többször kihangsúlyozta, hogy pályafutása egyik legjobb döntése volt, amikor négy évvel ezelőtt klubunkhoz igazolt. Az itteni családias hangulat, a sok segítség, amit az egyesület vezetésétől és a szakmai stábtól kapott, nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy újból a válogatott tagja lehetett, s hogy a tavalyi év legkiemelkedőbb világversenyén a teljesítményével is hozzá tudott járulni a sikerhez.

Csak érdekességképpen: 14 évvel ezelőtt az első Év Embere díjazott is klubunk sportolója, méghozzá vízilabdázója volt. 2005 februárjában a zuglói civilek Szécsi Zoltán athéni teljesítményét honorálták ezzel az elismeréssel. 2011-ben pedig a saját nevelésű, akkor még javában BVSC-s színekben versenyző, Kapás Boglárka is átvehette ezt a díjat, melyet az első Ifjúsági Olimpián mutatott teljesítményével érdemelt ki.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz