HÍREK
Tapasztalat és gyorsaság
2017. július 5.

img644Bár az ország már a júliusi vizes világbajnokság lázában ég, ne feledkezzünk meg azokról a sportolóinkról sem, akik a július 14-30 közötti budapesti sportünnep idején is edzeni fognak.

Mert, hogy masters úszóink számára nem, vagy csak kevés idő lesz arra, hogy a magyar sportolók sikeréért szurkolhassanak. Ők ugyanis augusztus 14-20 közötti világbajnokságra készülnek, mely eseményt a júliusi FINA Vizes Világbajnokság helyszínén, a Duna Arénában rendeznek majd. S mivel klubunk lassan egy éve már egy erős masters úszócsapattal bővült, nekünk is lesz kiért szurkolni az augusztusi újabb világversenyen. A csapatunk tagjai a következők: Székely Máté, Rádi Zsolt, Helmann Krisztina, Zacsovics Szilvia, Derekas Szabolcs, Vermes Albán, Gyuráki Attila, Markovits Erzsébet, Kovács Ildikó, Hortobágyi Tamás, Steiner Imre, Arday Andrea, Pongrácz Patrícia.

Ha valaki alaposan átolvassa ezt a névsort, az bizony egy igazi nagyágyúra, Vermes Albán személyében egy olimpiai ezüstérmes úszó nevére bukkanhat, aki elmondása szerint második fiatalságát éli azóta, amióta klubunk színeiben versenyezhet. Az ő tudását ismerve, illetve az egész csapat hozzáállását látva elmondhatjuk, hogy augusztusban is fantasztikus sportélmények várnak majd ránk.

De nemcsak úszásban, hanem vízilabdában, szinkronúszásban és műugrásban is képviseltetjük majd magunkat az augusztusi Masters világeseményen. Az éremesélyesként vízbe szálló női pólócsapatnak Doroszlai Orsolya és Zsoldos-Rédei Kata (akik Szalkay Orsolya és Rédei Kata néven voltak világbajnokok), illetve az Európa-bajnoki címmel rendelkező Gruber Laura is tagjai, akik egyaránt az OB I/B-ben szereplő második számú csapatunknak is játékosai. A férficsapatban az olimpiai bronzérmes Kuncz László – aki jó pár éve edzőként dolgozik a Szőnyi úton – és a seniorcsapatunkban játszó Ugray Zoltán is tagja a magyar válogatottnak.

Szinkronúszásban szólóban, párosban és kombinációs csapatban is lesz versenyzőnk, felkészülésüket Horváth Erika, korábbi szövetségi kapitány, a szinkronszó szakosztály vezetőedzője segíti. Egyéniben dr. Marschalkó Petra (30-39 év) és Szále-Kiss Kata (40-49 év), párosban a Stumpf Kata – Kovács Dorottya (25-29 év), illetve a Győri Júlia – Kiss Julia (25-29 év) duó indul majd. Az úgynevezett kombinációs csapatban 10 lány ugrik majd vízbe, az előbb említett hat lány mellett Ambrus Rékának, Aranyossy-Nagy Zsófiának, Háló Lilinek és Ökrös Annának szurkolhatunk augusztus 7 és 13 között a Városligetben. A lányok korábban szinte valamennyien válogatott kerettagok voltak, így nagyon bizakodóak lehetünk, éremesélyesként emlegetik őket. Ráadásul a BVSC-Zugló az egyetlen magyar szinkronúszó egyesület, akik masters korosztályban is tudnak eredményt felmutatni, ugyanis a tavalyi EB-ről ezüst éremmel tért haza a Kovács-Kiss (25-29 év) páros.

Műugrásban Kovács Anna (30-34 év) és Konkoly János (75-79 év) 1 és 3 méteren egyaránt elindulnak. Ez utóbbi magasságból pedig valószínűleg egy szinkronpárosunk is ugrik majd.