Menü

A bajnokcsapat idénye számokban

2019. Június 06
960
A bajnokcsapat idénye számokban

 

Felnőtt labdarúgóink számára már áprilisban eldőlt, hogy jövőre egy osztállyal feljebb szerepelhetnek. A Budapest-bajnokság II. osztályának megnyerése azonban nem jelentette azt, hogy a játékosok leeresztettek volna. Sőt! Nézzük számokban csapatunk idényét. Múlt hét végén lezárult a BLSZ II. osztályú bajnokság. Az utolsó fordulóban csapatunk 4-0-ra legyőzte a MUN SE együttesét. Gabala Krisztián tanítványai így kereken + 100-as gólkülönbséggel zárták a szezont az első helyen (összehasonlításképpen a második helyezett Pénzügyőr SE II-é + 41 volt). De nem csak ebben emelkedett ki a BVSC a mezőnyből. A 25 győzelem és 3 döntetlen összesen 78 pontot jelentett, amelyet megközelíteni sem tudott senki, így legalább 21 ponttal utasítottuk magunk mögé a mezőny többi tagját. A gólkülönbségről már volt szó, de érdemes megemlíteni a rúgott és kapott gólok számát is. Bozsik Viktorék 112 alkalommal rezgették meg az ellenfelek hálóját, ami meccsenként 4-es (!) átlagot jelent. Játékosunk egyébként önmaga 27 gólt jegyzett, így megérdemelten zárt a góllövőlista élén. Nem csak elől teljesítettek jól labdarúgóink, hanem a hátsó alakzat is jól zárt. A 28 meccsen mindössze 12-szer kaptunk gólt!

Ha ez még nem lenne elég, akkor azt is érdemes megemlítenünk, hogy nem számítottunk illedelmes vendégeknek. Ugyanis az idegenbeli meccseket százszázalékos mérleggel zárta együttesünk és csupán négyszer találtak be a vendéglátók ellenünk.

A szép idei év után jövőre egy osztállyal feljebb, a Budapest-bajnokság I. osztályában jön a folytatás! Reméljük, hasonló eredményekké.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz