Menü

A bukás után hétvégén már versenyezne Lovassy

2020. Július 13
642
A bukás után hétvégén már versenyezne Lovassy

Vasárnap este járta be az internetet a hír, hogy az 1. Gello-kupa rajtja után hatalmas tömegbukás volt az országúti kerékpárversenyen. Sajnos klasszisunk, Lovassy Krisztián is részese volt ennek a balesetnek, de sportolónk bízik a gyors felépülésben.

Lovassy Krisztián számára jól indult a hétvége, hiszen országúti csapata, az Epronex-Bss Oil Team színeiben második helyen végzett a Hegyi Országos Bajnokságon. Vasárnap aztán az I. Gran Gello Giro Kupán állt rajthoz sportolónk. Az országúti kerékpárversenyen a profik mellett rengeteg amatőr is indult.

A baleset a Tótvázsony és Balatonszőlős közti lejtmenetben következett be, ahol a 200 fős mezőnyből nagyjából ötvenen buktak egy 8 százalékos lejtmenetben. Sokan megsérültek, így számos mentőautó és mentőhelikopter érkezett a helyszínre. Sajnos Lovassy Krisztián is komolyabb sérülést szenvedett a baleset következtében.

 „Arról volt szó, hogy hogy a hivatalos rajtot követően egy 3 kilométeres lassú rajt fog következni. Ez azt jelenti a kerékpársportban, hogy a verseny ezen szakaszában nem lehet 25 km/h-nál gyorsabban menni, mert 200-an indultak egyszerre. Itt ezt nem vették figyelembe és mivel sok amatőr kerékpározó is volt, ez veszélyes és sajnos meg is lett a baj. Krisztián azt mondta, hogy a mezőny 80-90-nel haladt a verseny ezen szakaszában és amikor már csúszott a biciklije fékezett kerekekkel, így tudott 52-re visszalassulni. Ő belement valakibe és lerepült a kerékpárról, de nem tudott landolni és fejjel érkezett rá egy másik versenyzőre. Ezért nem lettek neki tipikus kerékpáros sérülései, viszont beütötte a fejét, eltört két ujja és zúzódások lettek a combján” – árulta el honlapunknak Pataki Ibolya a baleset körülményeit.

Bár szakosztályvezetőnk hozzátette, hogy Krisztián az adrenalin hatására rögtön felállt és próbálta folytatni a versenyt. Azonban látta, hogy rengetegen buktak még és akkor vette észre ő is, hogy nagyobb a baj. A csapata ezt követően Budapestre hozta Krisztiánt, de látszott, hogy további kivizsgálásra van szüksége, így az Uzsoki Utcai Kórházba került, ahol megröntgenezték és ellátták sérüléseit.

„Az lett az orvosi döntés, hogy ma még maradjon bent, mert a 48 órás megfigyelésnek meg kell történnie. Ha pedig remélhetőleg nem lesz fejpanasza, akkor hazamehet. Sumi pedig már azt mondta, hogy amennyiben nem fáj a feje, akkor hétvégén speciális kötéssel, de ott lesz a pálya országos bajnokságon. Az ő gondolkodása és profi szelleme, nem ismeri azt, hogy nem áll rajthoz, ha nem a lába van begipszelve. Mint regnáló bajnok, mindenképp címvédő akar lenni, számára nagyon fontos a bajnoki trikó, amit az ob után viselhet” – mondta a visszatérésről szakosztályvezetőnk.

Jobbulást és mihamarabbi gyógyulást kívánunk Krisztiánnak!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz