Menü

A BVSC által írt sporttörténelem

2016. Május 05
441
A BVSC által írt sporttörténelem

A Magyar Olimpiai Bizottság Csörsz utcai székházában átadták A hónap műhelye díjakat. A MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu közös játékának eddig 39 díjazottja volt, és most fordult elő hatodik alkalommal, hogy nemcsak egyéni, hanem csapatsportban is eredményt hirdettek. A BVSC-Zugló szakosztályai már több alkalommal jelöltek, sőt néhányszor már győztesek is voltak, ám a díj történetében most fordult elő először, hogy mindkét kategóriában ugyanannak az egyesületnek a két szakosztálya lett az első.

A sporttörténelmi tettet klubunk vívói és vízilabdázói hajtották végre, akik az elmúlt hónapokban sikert sikerre halmoztak. Az előbbiek az újvidéki kadet és junior vívó Európa-bajnokságon Pusztai Liza, Bérczy Dorottya és Andrásfi Tibor révén három arany- és egy bronzérmet, illetve számos jó helyezést szereztek, míg a pólósaink több korosztályban is eredményesek voltak. Az ifik a Lemhényi-kupát, a serdülők pedig a Vízvári-kupát nyerték meg, az U21-es csapat a Komjádi-kupa harmadik helyén végzett. A vívóink ráadásul abban is kiemelkednek a többi utánpótlás-nevelő műhely közül, hogy immár harmadik alkalommal hódították el A hónap műhelye címet.

Tóth Sándor, klubunk alelnöke elmondta, hogy a BVSC-Zugló mindig is utánpótlás-nevelő egyesület volt, mely tradícióra ma is nagyon büszkék, és amely elvárásnak ma is szeretnének megfelelni. A MOB Csörsz utcai székházában rendezett május 4-i ünnepségen Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a BVSC nevelő erejét a saját példájával bizonyította. Mint mondta, ő 3 évesen a Szőnyi úton tanult meg úszni, ott lett vízilabdázó, első OB I-es mérkőzését is klubunk színeiben játszotta, sőt első gólját is a mi uszodánkban lőtte. A végeredményt pedig mi is tudjuk, Kemény Dénes irányításával a magyar vízilabda-válogatott egymást követően három olimpián is aranyérmet szerzett. Természetesen több BVSC-nevelésű játékossal a soraiban. Egy másik legenda, dr. Kamuti Jenő pedig azt hangsúlyozta ki, hogy a BVSC saját utánpótlásából extra klasszisok is kikerültek. Az 1972-es müncheni olimpián például Fenyvesi Csaba egyéniben és csapatban arany-, Bóbis Ildikó egyéniben és csapatban ezüst-, Kamuti Jenő és Marót Péter egyéniben ezüst-, míg Gerevich Pál és Marót Péter csapatban bronzérmes lett. Erre az eredménysorra sok ország büszke lenne.

A klubunk két szakosztálya ezzel a sikerrel nemcsak a kitüntető címet, illetve az azzal járó kétszer 500.000 Ft-os vásárlási utalványt nyerte el, hanem azt is, hogy bekerült abba az elitkörbe is, melyből az elmúlt év legjobb műhelyeit kiválasztják majd. Ez utóbbi szavazás győztese az elismerés mellett már egy kétmillió forintos vásárlási utalvánnyal gazdagodhat majd.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz