Menü

A BVSC nyerte a csapatversenyt az úszó ob-n

2021. Március 29
527
A BVSC nyerte a csapatversenyt az úszó ob-n

Véget ért az úszók olimpiai kvalifikációs országos bajnoksága, ahol a Tokió szempontjából jó időeredmények mellett 10 arany-, 9 ezüst- és 1 bronzéremnek örülhettek sportolóink, így az egyesületi pontversenyt a BVSC-Zugló nyerte!

A tokiói olimpiára készülő úszóink szempontjából az időeredmények voltak az elsődlegesek a CXXXIII. Felnőtt Országos Bajnokságon. Azonban a Duna Arénában rendezett versenyen az érmek sem maradtak el sportolóinktól. Az előző napok remeklései után a zárónapra is jutottak dobogósaink.

A 100 méter hát után 50 méteren is kisajátították az aranyérmet BVSC-s úszóink. Bohus Richárd és Burián Katalin ezen a távon sem talált legyőzőre. Sőt, Kata ezzel az összes hátúszó számot megnyerte az ob-n a nőknél, ráadásul 50-en megjavította egyéni csúcsát.

„Most már hivatalosan is sprinter lettem! Hogy megvan az olimpia, hatalmas megkönnyebbülést jelent, így minden jobban megy. Ötvenen eddig is nyeregettem bajnoki címeket, viszont ez a 28-as idő már a sprinterek között is egész jónak számít. A rajtomon kellett dolgoznunk, ez most látszott is, hogy megérte” – nyilatkozott boldogan Burián a szövetség honlapjának.

Összességében Bohus is elégedett volt az ob-n nyújtott teljesítményével.

„Ez az én kis ötven hátam, amit mindig olyan jó leúszni így a bajnokság végén. Annak örülök, hogy az a 25.0-ás idők mennek, mert az olimpia, a száz miatt ez fontos, szóval valahogy így kellene elkezdeni, csak még be kéne tudni fejezni. Igazából elégedett vagyok ezzel az ob-val, mert eléggé vakon mentünk bele, hiszen verseny egyáltalán nem volt még az idén, nem tudtuk, mire számítsunk. Még a száz gyorson akarok javítani, mert most eléggé rutintalan úszást mutattam be, mint aki nem tudja, mikor kell megindulni, visszafogni… És ez kell, a váltó miatt, mert egyre élesebb a verseny a bekerülésért. Ami nem baj, mert inkább sokan legyünk, mint kevesen!” – értékelt az 50 méteres hát férfi bajnoka.

A Bohus Richárd, Takács Tamás, Cseh László, Németh Nándor összetételű férfi vegyes váltónk is szállította az aranyérmet, ezzel Laci már a 112. bajnoki címét nyerte meg az ob-k történetében, amely egyedülálló rekord!

Németh előző nap A-szintet úszott 200 gyorson, majd a döntőben egy értékes második helyet szerzett. Ugyancsak ezüstös lett Takács 50 mellen.

Végül a női vegyes váltó is dobogóra állhatott, a Burián, Huszár, Nahalka, Elekes alkotta négyes bronzéremnek örülhetett, így a BVSC 10 arany-, 9 ezüst- és 1 bronzéremmel, továbbá rengeteg döntős helyezéssel az egyesületek közötti pontversenyt az élen zárta!

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz