Menü

A csapategység diadala

2019. Július 22
1322
A csapategység diadala

Női vízilabda-válogatottunk végig kezében tartva a mérkőzést 7-6-ra legyőzte Olaszországot a kvangdzsui vizes vb negyeddöntőjében. A győztes találatot klubunk játékosa, Leimeter Dóra szerezte, de ki kell emelni az egész csapatot a parádés védekezésért.

A magyar és az olasz női vízilabda-válogatott nagyon jól ismeri egymást és rendre nagy taktikai harcot vívnak a felek a vízben. Talán azt is mondhatjuk, hogy riválisunk már-már mumusként tekint a mieinkre, ugyanis tavasszal a torinói Európa-kupa bronzmérkőzésén (13-11), tavaly pedig a barcelonai Európa-bajnokságon (10-9) is Bíró Attila tanítványai nyertek.

Ennek megfelelően talán nem is meglepetés, hogy a kvangdzsui világbajnokság negyeddöntőjét a magyarok kezdték jobban. Ráadásul a remek csapatjáték mellé kiváló védekezés is párosult. Utóbbi sajnos nem mindig működött mostanában, ezért is volt nagyon örömteli, hogy ezen a kulcsfontosságú összecsapáson minden klappolt. Így a 4-2-es első negyed után a félidőben is a mieink vezettek (5-4).

A folytatásban is nagyon tapadt az olasz együttes, de csak egyenlítésre futotta az erejükből. Klubunk játékosai közül Gyöngyössy Anikó az emberelőny kiharcolásban, Illés Anna pedig a játék irányításában jeleskedett (továbbá lőtt egy gólt is). Utóbbi teljesítményre azért is volt nagy szükség, mert Keszthelyi Rita második kiállítása után pihentetni kellett a klasszist, nehogy idő előtt véget érjen számára a találkozó. Harmadik BVSC-s sportolónk Leimeter Dóra pedig fontos gólokat szerzett, a másodikat az utolsó nyolc percben emberfórból lőtte, amivel 7-6-ra ismét a magyarok vezettek. Az utolsó percek idegtépőek voltak, de a lányok állták a sarat és kiderült, hogy ez a találat a győzelmet is jelentette, ugyanis az olaszok nem tudták már bevenni Gangl Edina kapuját.

„Végig arra edzettünk, hogy ezen a héten jöjjön ki a csúcsforma. Nagyon jól játszottunk, remek volt a védekezés, végre kevés gólt kaptunk – ezt a pillanatot vártuk. Sokkal jobban kezdtünk, mint az oroszok ellen, nem négy nullával. Megadta az alaphangulatot, hogy mi lőttük az első gólt. Örülök, hogy az elején megszerzett előnyt végig meg tudtuk tartani, és amikor kiegyenlítettek, akkor is mi lőttünk gólt. Sikerült végig higgadtnak maradni, és bár nagyon sok kontrát kaptunk, nem érzem, hogy ne lettünk volna felkészülve rá. A védekezésben Edina vezérletével nagyon jól teljesítettünk. Hallottunk néhány meccseredményről: az első nyolc-tíz csapat nagyon jó, egy szinten van, az dönt, majd az elődöntőben is, hogy aznap ki játszik jobban. Az olaszok ellen látott formát kell továbbvinni a következő mérkőzésre” – nyilatkozta a szövetség honlapjának Illés Anna.

A női vízilabda-válogatott 2013 után ismét világbajnoki elődöntőben szerepelhet. A szerdán, magyar idő szerint 11 óra 30 perckor kezdődő összecsapáson a spanyolok lesznek a mieink ellenfelei.

Hajrá lányok!

 

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz