Menü

A Keleti csoportba került a BVSC-Zugló

2020. Július 14
1109
A Keleti csoportba került a BVSC-Zugló

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette az NB III 2020-2021-es idényének csoportbeosztását. Ez alapján újonc csapatunk a Keleti csoportba kapott besorolást.

A nevezések után eldőlt, hogy 60 csapatos lesz a labdarúgó NB III 2020-2021-es szezonja. Nagy örömünkre a tavalyi „csonka” idény után a BVSC-Zugló is izgatottan várhatta, hogy melyik csoportba kerül az együttes. Végül a Keleti csoportba sorolták be a BVSC-t.

Itt szerepel többek között az NB I-es DVTK, Mezőkövesd és Kisvárda, valamint az első osztálytól búcsúzó Debrecen második számú csapata is. De ott van az NB II-es feljutásról épphogy csak lemaradó Füzesgyarmat vagy a másik dobogós, a Cegléd. A 20 csapatos mezőnyből 13-an ismét a Keleti csoportban szerepelhetnek, a DEAC feljutott a másodosztályba, az Ózdot még szezon közben kizárták, míg az ESMTK ezúttal a Közép csoportban bizonyíthat.

A BVSC mellett további hat csapat számára lesz új közeg a Keleti csoport. A Sajóbábony (Borsod-Abaúj-Zemplén), a Salgótarján (Nógrád), a Tiszafüred (Jász-Nagykun-Szolnok) a megyei I. osztályok legjobb csapataiként nevezhettek az NB III-ra, míg a Mezőkövesd II és Kisvárda II alanyi jogon kapott erre lehetőséget, mivel az NB I-ben szerepelnek. A Tiszakécske pedig az NB II-től búcsúzott és került a harmadosztályba.

Ami a távolságokat illeti, többször is hosszabb út vár majd Gabala Krisztián tanítványaira. A legtávolabbi úticél Kisvárda lesz, amely közel 300 km-re van a Szőnyi úttól, de Debrecen, Füzesgyarmat, Sényő vagy Tállya is több mint 200 km-es túra lesz majd. A legkevesebbet pedig Hatvanig kell majd utaznia a csapatnak és a szurkolóknak.

A bajnokság menetrendjéről és arról, hogy kikkel erősített a BVSC, a következő hetekben, folyamatosan tájékoztatjuk majd szurkolóinkat.

Hajrá BVSC!

 

Fotó: Babiczky Ákos

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz