Menü

„A képességeik fejlesztése a cél” – interjú Korozmán Norberttel

2020. Április 16
903
„A képességeik fejlesztése a cél” – interjú Korozmán Norberttel

Ismét egy olyan korosztály következik, ahol két felnőtt labdarúgónk is dolgozik az utánpótlás játékosokkal. Előbb az U12-esek edzőjét, Korozmán Norbertet faggattuk, aki hamar beleszeretett az edzősködésbe.

 

Bár még mindig játékosként is erősíted a felnőtt együttest, de több csapattársadhoz hasonlóan edzőként is dolgozol az utánpótlásban. Honnan jött az ötlet, hogy ebben a szerepben is kipróbáld magad?

Előző csapatomban délelőttönként volt edzés, ezért úgy gondoltam, mi lenne, ha kipróbálnám az edzősködést. 2018 szeptemberében kerültem a Pártfogó Sportmisszió Club (Nagytétény) U13-as csapatához, ahol heti 3-4 edzést tartottam és egy U14-es bajnokságban is indultunk. Ebben az időszakban van, akinek megtetszik a gyerekekkel való foglalkozás és van, akinek nem lesz a kedvence. Nekem szerencsém volt, mert rengeteg támogatást és bizalmat kaptam Sánta Endrétől, aki a PSC vezetője, és neki köszönhetően nagy önbizalmat szereztem, hogy tovább folytassam az edzői pályafutásomat. Ebben az évben el is végeztem a Grassroots „C” edzői licencet. Úgy gondolom, hogy sokat tanulhattam ott, olyannyira, hogy tavaly júliusban a BVSC utánpótlásához kerültem, U12-U13-as edzőként. Edző kollégámmal, Balogh Bélával rakott össze a vezetőség. Ami nagyon jó döntésnek bizonyult, mert úgy gondolom, hogy teljes mértékben ugyanaz a filozófiánk.

 

Hogy osztjátok meg egymás között a szerepeket?

Jelenleg az U12-es korosztály tartozik hozzám, amelyet én vezetek. U13-ban pedig kisegítőedző vagyok. Az U12-es együttesről azt kell tudni, hogy nyáron volt egy kis változás, sok gyerkőc elment és sok gyerek jött. Meg kellett ismerkedni velük és nekik is velem. De szerencsére egy hónap alatt sikerült újra a megfelelő létszámú keretet összerakni. Az MLSZ U12 I. osztály Közép-Nyugat bajnokságában indultunk el. Jelenleg 2 ponttal a 12. helyen állunk. Azt viszont ki kell emelni, hogy a csapat fele 2009-es játékosokból áll, akik az egy évvel idősebbek között helytállnak a bajnokságban.

 

Mik a céljaid ezzel a korosztállyal?

Sok-sok játékhelyzet megoldását szeretném velük gyakorolni, illetve a képességeik fejlesztése a cél. Legyen szó a technikáról, a gyors gondolkodásról, de hosszan lehetne ezeket sorolni. Rengeteg minden van, amit gyakorolni kell. Hosszú távon gondolkodom, így mindenre lesz idő és sokat fognak fejlődni a játékosok.

 

 

Jelenleg hogy zajlik nálatok a felkészülés?

Van egy Facebookos csoport, ahova videókat szoktam kirakni a játékosoknak, hogy mi a feladatuk. Én csinálom a feladatokat, amit felveszek videóra és feltöltöm a csoportba. Szerencsére eléggé motiváltak a srácok, imádnak focizni. Szoktam látni visszaigazoló videókat is, hogy csinálják az edzést és ennek nagyon örülök.

 

Te mivel tudsz kikapcsolódni az edzések mellett?

Jelenleg nekem a szabadidős kikapcsolódásom az, hogy itthon edzek, erősítek, futok és szokott azért idő lenni egy kis fifázásra is.

 

Vigyázzunk egymásra! Hajrá BVSC!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz