Menü

A kupát itthon tartottuk

2016. Augusztus 26
1065
A kupát itthon tartottuk

Közel két évtizede klubunk asztalitenisz-szakosztálya rendezi az utánpótlás korosztályok számára az évadnyitó versenyt.

A BVSC-kupa országos ranglistaverseny öt korosztály számára biztosít versenyzési lehetőséget. Az újoncok – U11, U12 és U13 – csak egyéniben, a serdülők és az ifik pedig párosban és egyéniben szerezhetnek ranglistapontokat. A verseny sajátossága, hogy, bár a magyar klubok számára hirdetik meg, külföldiek is indulhatnak rajta. Az idei – augusztus 23-25 közötti – versenyen például angol, román és szerb pingpongosok is asztalhoz álltak. A saját rendezésű versenyen természetesen a legnagyobb létszámmal klubunk képviseltette magát. Az U11-sek 46 indulójából 4, az U12-seknél 30-ból 3, az U13-soknál 95-ből 9, a serdülőknél 86-ból 9, míg az ifiknél 67-ből 17 volt BVSC-s sportoló. A legkisebbeknél az indulóink a korcsoport tagjainál két évvel fiatalabbak voltak, így ott nem sikerült érmet szereznünk. Az U12-seknél Krebs Levente második lett, a nyolc között 3 BVSC-s is volt. Levente az egyel idősebbek között is dobogóra állhatott, 3. lett. A serdülő párosok versenye félig házidöntőt hozott, az András Csaba – Both Olivér duó győzött a BVSC-s Pálfi János és kecskeméti párja ellen. Itt a legjobb nyolc között négy párosunk volt. A serdülő egyéni versenyt András Csaba nyerte Both Olivér ellőtt. Az ifi párosok között az András Csaba – Both Olivér kettős második lett, míg az egyéni versenyben Bruckner Máté a második, Both Olivér pedig a harmadik helyen végzett.

A verseny sajátossága volt, hogy szervezők – Herendi Iván és csapata – a főtáblára nem jutott versenyzőknek egy úgynevezett vigaszversenyt rendeztek.

A BVSC-kupán az összesített pontversenyt klubunk nyerte 158 ponttal. A fölényünket bizonyítja, hogy a holtversenyben a második helyen végzett PEAC és Tolna AC versenyzői egyaránt 55 pontot szereztek. A torna legeredményesebb játékosának és legeredményesebb BVSC-s pingpongosának Both Olivért választották meg, a második helyen pedig András Csaba végzett. A korosztályok első nyolc helyezettjei és a különdíjasok a szponzorok felajánlásai révén értékes ajándékokat kaptak. A Magyar Asztalitenisz Szövetség jóvoltából a győztesek például belépőhöz jutottak az október 18-23 között rendezendő budapesti felnőtt asztalitenisz Európa-bajnokságra.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz