Menü

A kupával kezdődik a szezon

2020. Augusztus 15
589
A kupával kezdődik a szezon

Női labdarúgóink számára is elrajtol a 2020-2021-es idény a Magyar Kupával. Az 1. fordulóban a Szentlőrinc SE vendégeként lépnek pályára Steer Ferenc tanítványai.

Hosszú idő telt el azóta, hogy utoljára pályára léptek tétmérkőzésen női labdarúgóink, hiszen legutóbb öt hónapja, március 14-én játszottak a Monor ellen. Ma viszont véget ér ez az időszak, ugyanis a Magyar Kupa 1. fordulójában a Szentlőrinc SE vendégei lesznek a lányok.

„Mivel nincs információnk ellenfelünkről, hogy milyen játékerőt képviselnek, így nem tudom, hogy mire számíthatunk tőlük. Korábban háromnegyed pályán játszottak, most neveztek be az NB II-be, ahol a Nyugati csoportban szerepelnek majd” – nyilatkozta honlapunknak Steer Ferenc.

Ami a mieinket illeti, a tavalyi „csonka” szezon során újoncként stabil középcsapattá vált a BVSC-Zugló az NB II Keleti csoportjában. Az együttes július közepén kezdte a felkészülést és a hathetes ciklusba illeszkedik a Magyar Kupa is, hiszen a fő cél az augusztus végi bajnoki rajt.

„A saját játékunkra szeretnénk figyelni. Már bajnoki ritmusban készülünk a szezon rajtjára, mivel ha ezt a meccset megnyerjük, akkor jövő héten ismét játszunk a kupában, a Nimród és a Pápa győztesével. Közel féléves kihagyás után nehéz megjósolni, hogy mire számíthatok a lányoktól, illetve a bajnokságban is több olyan csapat lesz, amelyekről még nincs sok információnk.”

Idán már közel 80 fővel készül női szakágunk, amely azt is jelenti, hogy a felnőttek mellett lesz háromnegyed pályás, U19-, U16- és U14-es csapata is a BVSC-nek a bajnokságokban. Továbbá több 12 év alatti lány is érkezett, így folyamatosan építkezik a női labdarúgás is.

Hajrá BVSC!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz