Menü

A kvalifikációs torna helyett súlyzók várnak Korpásira

2020. Március 19
731
A kvalifikációs torna helyett súlyzók várnak Korpásira

Szombaton valószínűleg rengetegen szurkoltunk volna Korpási Bálintnak a BOK-csarnokban, hogy kiharcolja az olimpiai részvételt. Azonban a koronavírus-járvány miatt másképp alakul ez a hétvége. Birkózónkat kérdeztük, hogy zajlanak jelenleg az edzései.

Mától vasárnapig rendezték volna a BOK-csarnokban a birkózók európai olimpiai kvalifikációs viadalát, amelyen szombaton szurkolhattunk volna azért, hogy Korpási Bálint kiharcolja a döntőbe jutást és ezzel az olimpiai kvótát. A koronavírus-járvány miatt viszont elhalasztották ezt a versenyt is és jelenleg még nem tudni, hogy mikor rendezik meg.

„Tatán voltunk nemzetközi edzőtáborban, aztán másfél héttel a verseny előtt olyan híreket kaptunk, hogy zárt kapuk mögött, tehát nézők nélkül rendezik meg a versenyt. Majd egy nappal később el is halasztották. Azt még nem tudjuk, hogy mikor lesz a következő időpont. A döntés után péntekig még Tatán készültünk, de onnan is el kellett jönnünk, úgyhogy a héten már mindenki egyéni programot csinál. Edzőnk, Módos Péter küldött edzéstervet és ez alapján készülünk otthon” – nyilatkozta honlapunknak Korpási.

Sportolónknak nem jött jól a halasztás, mivel fogynia kell új súlycsoportjához, a 67 kilóhoz és már jó úton járt célja felé. A helyzethez alkalmazkodva viszont ő is az egészségügyi előírásokat betartva folytatja otthon a felkészülését.

„Jelenleg eljárok futni a Hármashatár-hegyre. Néha csatlakoznak is hozzám. Továbbá erősíteni szoktam, mivel a birkózást most hanyagolni kell, mert jobb mellőzni a test a test elleni harcot. Úgyhogy most a súlyzókkal vesszük fel a versenyt és futással tudunk készülni, más lehetőségünk nincsen. Továbbá mivel feleségemmel volt egy-két elintéznivalónk itthon is, így azért feltaláljuk magunkat. Szüleinket nem látogatjuk, hogy ezzel is óvjuk őket, mert jobb félni, mint megijedni.”

Reméljük, hamarosan újra Maci szőnyegen elért eredményeiről írhatunk, ehhez viszont az is kell, hogy aki csak teheti, otthon maradjon a jelenlegi helyzetben.

Addig is kitartást kívánunk sportolónknak!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz