Menü

A legjobb csapat

2017. Május 15
348
A legjobb csapat

Úszószakosztályunk 16. alkalommal rendezte meg hagyományos nemzetközi felmérő versenyét, a BVSC-kupát, mely versenyre ismét sokan – körülbelül 40 klubból 550-en - jelentkeztek.

Gyakorlatilag valamennyi hazai úszóklub képviseltette magát, mellettük pedig Vietnámból és Romániából is érkeztek versenyzők.

A kétnapos nonstop verseny alól két kiválóságunk – Papp Márk és Bernek Péter - felmentést kapott (Ők azért éremátadóként jelen voltak az eseményen), illetve Biczó Bence és Verrasztó Dávid edzés közben egy-egy számban rajthoz álltak. Verrasztó Evelyn azonban ott volt a versenyen, s ha már ott volt, akkor néhányszor „elgyakorolta”, hogy miként kell a dobogó legfeleső fokára állni. Ez olyannyira jól ment neki, hogy az egyéni pontversenyt is megnyerte. Hasonlóan jól úszott Okos Ákos is, aki szintén első lett a pontversenyben, valamint Nagy Réka és Elekes Tamara is kiemelkedően teljesített. A sok jó szereplésnek köszönhetően a csapatversenyt klubunk nyerte 37 arany-, 31 ezüst- és 19 bronzéremmel, illetve még 125 döntős helyezéssel a Kőbánya SC és a Jövő SC előtt.

A BVSC-kupa az utolsó lehetőségek egyike a nyári korosztályos magyar bajnokságok előtt, hogy a versenyzők jó időt úszhassanak, ennek is köszönhető a verseny nagy népszerűsége. A nevezési helyek gyakorlatilag minden esztendőben két nap alatt betelnek.

Az idei verseny krónikájához még az is hozzátartozik, hogy Kozma Dominik, Európa-bajnoki bronzérmes gyors- és vegyes úszó már a mi edzőink irányításával készült fel, s bár az általa szerzett pontok még nem klubunkat gazdagították, gyakorlatilag már saját versenyzőként szurkolhattunk neki is.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz