Menü

A legjobb magyar BVSC-s

2017. Június 06
1278
A legjobb magyar BVSC-s

Június első hétvégéjén zajlott a komoly hagyományokkal rendelkező 500+1 kör néven ismert nemzetközi kerékpárverseny a csehországi Brno-ban.

Az idén fennállásának 50. születésnapját ünneplő eseményen sok magyar versenyző is rajthoz állt. A verseny a 80-as években Európa egyik legnehezebb viadalának számított. Klubunk jelenlegi versenyzői közül Lovassy Krisztián is nyert már itt juniorként. Az idei évben azonban a párhuzamosan futó országúti versenyek miatt csapatunk legjobbját, Lovassy Krisztiánt nélkülöznünk kellett. Ennek ellenére 4 fős BVSC-s csapat állt rajthoz a három nap folyamán. Az elitek 500+1 kört teljesítettek, azaz szakaszonként 100 kör várt rájuk a 400 méteres pályán. Majd az ötödik szakaszon a 100. kört követően még egy plusz kört is teljesítettek. A táv korcsoportonként csökkent, a legkisebbekre már csak 120+1 kör várt.

Versenyzőink közül a Masters Európa-bajnokságra készülő Sikari Gábor az elit mezőnyben állt rajthoz. A junior fiúknál a korosztályos pálya Európa-bajnokságra és a világbajnokságra készülő Molnár Gábor az összetett számításban az 5 szakasz után a kiemelkedő 5. helyen végzett. Az első éves Vida Bálint is rajthoz állt és segítő szerepet nyújtott csapattársa teljesítményéhez. A felnőtt nők a korábbi többszörös válogatott, Európa-bajnoki helyezett Kercsó-Magos Zsuzsanna a juniorokkal közösen összevont mezőnyben versenyezve, a csapat legjobb eredményével győzelmet szerzett. 

Csapatunk ifjúsági versenyzője, Molnár Gábor következő megmérettetése ugyancsak Csehországban lesz. Az UCI CL1-es kategóriájú GP BRNO verseny elit mezőnyében igyekszik majd bizonyítani. Gábor szombaton az omniumban, míg vasárnap a scratch versenyben áll rajthoz.

Fotó: BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztály

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz