Menü

A mi Neymarunk

2018. November 22
1705
A mi Neymarunk

Van egy tízéves kislányunk, aki focista szeretne lenni. De még mennyire, hogy az szeretne lenni! A tízéves Horváth Petrának időre volt szüksége, míg meggyőzte a szüleit, hogy nem balettozni, hanem focizni szeretne.  Majd, miután már a Szőnyi úti sporttelepünkön rúgta a bőrt, az első hónapokban sikerült eltörnie a kezét. Gipsz és négyhetes pihenő következett. Petra pedig négy héten keresztül ott állt a partvonal mellett, s alig tudta kivárni, hogy újból pályára léphessen.

Most jöttél haza az Olympique Lyonnais-től, a női labdarúgás Real Madridjától, ahol edzésen és edzőmeccseken vehettél részt. Hogy kerültél Lyonba?

- Apukám készített rólam egy kisfilmet, az edzésekről, meg a meccseimről, amit aztán feltöltött a Youtube-ra. Ez a film Marozsán Dzsenifer (magyar származású német válogatott labdarúgó, a világ egyik, hanem a legjobb női focistája) édesapjához is eljutott, akinek nagyon megtetszett, és a lányán keresztül beajánlott a Lyonhoz. Ők pedig az őszi szünetben meghívtak engem.

Hogyan érezted magadat a francia csapatnál?

- Nagyon jó volt, a létesítmény szuper volt, csak az utánpótláskorú lányoknak körülbelül 9-10 futballpályája volt, de klasszak voltak a létesítmények is. Az edzések és a meccsek után mindig ebédet vagy vacsorát is kaptunk.

És hogy mentek az edzések? 

- Szerintem, jól. Egy mérkőzést játszottam az U13-as csapatban, és egyet az U11-esben. Ez utóbbiban könnyebb dolgom volt, mert nem én voltam a legfiatalabb. Az U11-es csapatban két gólt is sikerült lőnöm, és három gólpasszt is adtam.

Mit szóltak mindehhez a franciák?

- Mondták, hogy szívesen marasztalnának, de a szüleimmel még nem döntöttünk a jövőmről. Mindenesetre január elejére már meghívtak egy teremtornára, így hamarosan ismét utazni fogunk.

És akár újból találkozhatsz majd nagy példaképeddel, Marozsán Dzseniferrel is?

- Nem tudom, hogy találkozom-e, de legutóbb tényleg lejött az edzésünkre, és megnézett engem. Még beszélgetett is a szüleimmel, sőt meghívott bennünket a Lyon – Dijon bajnoki mérkőzésre. Így élőben láthattam azt a fantasztikus gólját is, amelyet azóta már az év találatának is megválasztottak.

De Te nemcsak Dzseniferrel, hanem más hírességgel is találkoztál már?

- A BVSC-vel kétszer szerepeltem már az Opava-i nemzetközi tornán, és mindkétszer én kaptam a legjobb játékosnak járó díjat. Idén az elismerést Antonin Panenka adta át.

Tudod, ki ő?

- Persze, a 11-es rúgó.

Apropó, 11-es, neked mi a mezszámod?

- A 11-es. A kedvenc játékosom Neymar, akinek szintén 11-es a meze, ezért szeretek én is ebben a mezben játszani.


Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz