Menü

A párizsi olimpián már ott lennének a barátnők

2019. Október 25
707
A párizsi olimpián már ott lennének a barátnők

Kiváló tehetségeink, Pusztai Liza és Szűcs Luca fiatal koruk ellenére már szép eredményeket értek el. Kardozóink az utanpotlassport.hu-nak adott interjúban elárulták, hogy nagyon jó barátok és szeretnének ott lenni mindketten a 2024-es olimpián.

Bár Pusztai Liza és Szűcs Luca régóta a BVSC-Zugló vívói, ez még nem jelentette számukra azt, hogy rögtön barátok is lesznek. Bódy István mesteredzőjük abban látja ennek az okát, hogy eleinte nem ugyanazzal az edzővel készültek és ezért tarthatott több ideig, hogy kialakuljon a barátságuk.

„Valóban, a szombati közös futások segítettek minket abban, hogy igazán összekovácsolódjunk. A tréningek után aztán egyre gyakoribb lett, hogy együtt megyünk enni vagy moziba. Rájöttünk, hogy rengeteg közös vonásunk van; ugyanazokat a dolgokat szeretjük, hasonló az értékrendünk és a véleményünk is egyezik legtöbbször” – árulta el Luca.

Pusztai Liza is megerősítette, hogy a baráti kötelék csak nemrég alakult ki köztük.

„Régóta ismerjük egymást, de csak egy éve jöttünk rá, mennyire hasonlóak vagyunk. Amikor először láttam, őszintén szólva arra gondoltam, hogy mennyire idegesítő lány lehet. Később rájöttem, hogy tényleg az, de csak annyira és úgy, mint én, szóval egymásra találtunk” – mondta ifjúsági olimpiai bajnokunk.

Mindkét lány makacsnak tartja magát, amiből szokott is vita lenni közöttük és abban is hasonlítanak egymásra, hogy fiatal koruk ellenére a páston is nagyon sikeresek. Liza 18 éves, de már többek között ifjúsági olimpiai bajnok és egyéniben felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes, csapatban pedig ezüstérmes, míg Luca 17 esztendősen kadétvilágbajnoknak mondhatja magát. Bár a jövő évi tokiói kvótára Lizának van a nagyobb esélye, 2024-ben, Párizsban már mindketten ott lennének.

„Nem igazán szoktunk erről beszélni Lucával, de ha már itt tartunk, elmondom: szoktam ezen gondolkozni. Az álmom az, hogy olimpián képviselhessem a hazámat, az meg különösen, hogy mindezt vele együtt tegyem. Ha ugyanilyen ütemben halad a fejlődésünk, akkor jó esélyünk van rá, hogy ez így is lesz” – zárta az interjút Liza.

A teljes beszélgetést ezen a linken lehet elolvasni.

 

Fotó: utanpotlassport.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz