Menü

Adventi tradíciónk

2019. December 18
309
Adventi tradíciónk

Klubunk a Bethesda Református Gyermekkórház elkötelezett támogatója, évek óta. Idén sem maradt el a hagyományos BVSC-s ajándék. Az új eszközt Szatmáry Kristóf, klubunk elnöke adta át a zuglói intézménynek.

Az adventi időszak a BVSC-Zugló életében is már évek óta a jótékonyságról is szól. A múlt héten utánpótlás labdarúgóink jártak a Bethesda Református Gyermekkórházban, ezúttal pedig klubunk elnöke, Szatmáry Kristóf látogatott el az intézménybe, ahol átadhatta a vezetőségnek, az egyesületünk adományából vett új készüléket.

„Ahogy a klub fejlődik infrastrukturálisan és a sportban is, úgy a társadalmi felelősségünk is ezzel növekszik. Ez több dologban is megnyilvánul. Sajnos a sportnak néha velejárója a sérülés is. A gyermekrészlegen a Bethesdával vagyunk egy szoros együttműködésben. Már 5 vagy 6 éve minden évben van egy felajánlásunk a kórház számára. Ilyenkor ők mondják meg, hogy mire lenne szükségük és mi így próbáljuk segíteni azt a nagy munkát, amit ők végeznek” – nyilatkozta honlapunknak Szatmáry Kristóf.

Idén egy infuzor készüléket vett az intézmény az adományból, amelyet a Csecsemő Osztályon fognak felhasználni, árulta el Dr. Velkey György, az intézmény főigazgatója. Ezzel a volumetrikus pumpával az infúzió beadását lehet finoman, pontosan irányítani.

 „Ez a készülék milliliterre pontosan beállítható, hogy mennyi időn keresztül, hány millilitert adagoljon a gyereknek. Ezek olyan eszközök, amelyeket folyamatosan cserélni kell, ezért is fontos, hogy a BVSC felajánlásából tudtunk egy új infuzort venni a Csecsemő Osztálynak” – tette hozzá Bencze János diakóniai igazgató.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz