Menü

Ajándékba kapott lehetőség

2018. Szeptember 22
486
Ajándékba kapott lehetőség

Felnőtt vízilabdacsapatunk húzóembere, Pásztor Mátyás számára fantasztikus volt a magyar válogatottal eltöltött időszak. 31 évesen ugyanis már nem nagyon számított arra, hogy meghívót kap a nemzeti csapatba.

- Hogy mikor tudtam meg? Először a klubedzőmtől, Szűcs Leventétől hallottam, hogy Märcz Tamás szövetségi kapitány esetleg számolni fog velem. Na, innentől kezdve kezdtem csak el izgulni, és nem tagadom, állandóan azt lestem, mikor szólal meg már a telefonom. Aztán végre megcsörrent, és onnantól kezdve biztos lehettem a válogatottságban. 

Ehhez persze az utolsó keretszűkítést még túl kellett élnie, ám, mikor megtudta, hogy utazni fog a Világkupára, madarat lehetett volna fogatni vele.

- A családom is kiutazott Berlinbe, csak, hogy a legfontosabb pillanatokban velem lehessenek. Nagyon örülök, hogy testközelből élvezhették ezt a fantasztikus tornát. 

A magyar vízilabdaválogatott nem titkoltan azzal a céllal utazott a német fővárosba, hogy feledtesse a szurkolókkal a nyári Európa-bajnokságon elszenvedett csorbát (a magyar csapat csak nyolcadik lett Barcelonában). Ehhez képest rögtön az első mérkőzésen vereséget szenvedtek Matyiék a házigazda németektől.

- Persze, hogy idegesek voltunk, a szövetségi kapitány meg próbált nyugtatni bennünket. Aztán szerencsére, mi is fel tudtuk dolgozni és ki tudtuk beszélni magunkból a problémákat, és onnantól kezdve már csak a következő mérkőzésre fókuszáltunk.

Amely az ausztrálok ellen meglehetősen küzdelmesre sikeredett. De legalább összejött a győzelem, amely után meccsről meccsre jobban játszott a csapat. Olyannyira, hogy az elődöntőben a Világkupa abszolút favoritját, a szerbeket is sikerült felülmúlniuk.

- Az egy fantasztikus meccs volt, mindenki nagyon odatette magát, nem adtuk fel egy pillanatra sem, és az egész csapat extrát nyújtott. Óriási volt legyőzni a több sztárral is felálló szerbeket. Ezt követően a döntő már egy örömjáték volt.

Melynek megint az ausztrálok itták meg a levét. Azt a mérkőzést ugyanis már nagyon simán nyerték Matyiék. Ezzel pedig sporttörténelmet írtak, hisz a magyar válogatott a XXI. században első ízben tudta megnyerni ezt a sorozatot.

- Jó volt hazajönni, érezni a szurkolók és a társak szeretetét. A fiúk egyébként is már hiányoztak, úgy, hogy örömmel csatlakoztam ismét hozzájuk. Persze, az öltözőben is szó esett a Világkupáról, jól esett, hogy mindenki gratulált a sikerhez. De most már csak előre tekintek, hisz jövő héten Barcelonában egy rendkívül nehéz selejtezőtorna vár ránk az Európa-kupában, melyből mindenképpen szeretnénk majd tovább jutni. Mint, ahogyan szeretnénk majd a bajnokságban is majd az első öt helyen végezni.

Matyi a válogatottal kapcsolatban elmondta, hogy most még nem foglalkozik az olimpiával, de szeretné, ha a neve benne maradna a kapitány noteszében. Ősszel Világliga-meccsek lesznek, jövőre pedig világbajnokság. 

- Jó, lenne majd azokon is játszani – zárta rövidre a jövőjét firtató kérdést.


Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz