Menü

Andrásfi legjobb magyarként szerepelt az Eb-n

2019. Június 18
629
Andrásfi legjobb magyarként szerepelt az Eb-n

Kedden sem maradtunk BVSC-s vívó nélkül a düsseldorfi Európa-bajnokságon. Andrásfi Tibor remekül szerepelt és egészen a negyeddöntőig menetelt, így teljesítményével a legjobb magyarként a 7. helyen zárt a férfi párbajtőrözők között.

Pusztai Liza hétfői szereplése után kedden is volt kiért szorítani a vívók kontinensviadalán klubunk sportolói közül. Andrásfi Tibor selejtező csoportjából négy győzelemmel és két vereséggel, a harmadik helyen jutott tovább, így egyből a 64 közé jutott a 97 fős mezőnyben.

Kellett is a koncentráció, hiszen a spanyol Angel Fabregat ellen hátrányból kellett felzárkóznia a magyar vívónak, aki végül hosszabbításban nyerte meg 13:12-re az asszót.

A nyolcaddöntőbe jutásért nem kisebb név, mint a tavaly csapatban világbajnok Max Heinzer várt a 19 éves sportolóra. Az elején a svájci vezetett 3:0-ra, de Andrásfi fordított. A végig szorosan alakuló párharc ismét hosszabbítással ért véget, ahol ezúttal is a mi fiúnk volt a jobb és így nyert 15:14-re.

A 16 között a román Mario Persu csak 3:2-ig tartotta a lépést Andrásfival, aki ellépett 8:3-ra és 15:10-re megnyerte az asszót. A negyeddöntőben már az éremszerzés volt a tét az olasz Andrea Santarelli ellen. 4:4-ig nagyon szorosan alakult a párharc, végül 15:9-re kapott ki sportolónk, aki így is remek napot zárt.

A budapesti Grand Prix után ismét bizonyította Andrásfi, hogy fiatal kora ellenére már a felnőttek között is helye van. Ráadásul 7. helyezésével a magyar férfi párbajtőrcsapat legjobb eredményét érte el a kontinensviadalon.

Gratulálunk Tibi!

 

Kép: hunfencing.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz