Menü

Aranyéremért birkózhat Istók az Eb-n

2019. Június 05
792
Aranyéremért birkózhat Istók az Eb-n

 

A döntőig menetelt kedden Takács István a kötöttfogású 82 kilogrammosok között a spanyolországi Pontevedrában zajló junior Európa-bajnokságon. Klubunk versenyzőjére a szerdán 18 órától kezdődő finálékban ukrán ellenfél vár. Istók számára egy szoros mérkőzéssel indult a nap.

Sportolónk a lengyel Szymon Szymonowiczot pontozással győzte le 5-3-ra a selejtezőben.                  A nyolcaddöntőben az örmény Karen Hacsatrjan várt Takácsra, akit az utolsó utáni pillanatban meglepett egy dobással. Ezzel a négy pontos akcióval pedig 4-3-mal a magyar fiúé lett a mérkőzés.

A nyolc között a nap addigi legkönnyebb győzelmét aratta Istók. A horvát Karlo Kodric nem találta birkózónk ellenszerét, így 9-1 arányban búcsúzott az Európa-bajnokságtól.


Így az már biztos volt, hogy szerdán érmért lép szőnyegre Takács, már csak a színe volt kérdés. Aztán az elődöntőben sokáig úgy tűnt, hogy a bronzért mehet majd sportolónk. A német Lucas Lazogianis már 5-0-ra is vezetett. Istók viszont nem adta fel és egy elképesztő hajrát követően 6-5-re legyőzte riválisát, ezzel bejutott a 82 kilogrammos súlycsoport szerdai fináléjába.

Szurkoljunk az esti programban versenyzőnkért!


Kép: UWW/MBSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz