Menü

(Arany)érmes hétvége vívóinknál

2020. Szeptember 28
177
(Arany)érmes hétvége vívóinknál

Több korosztály fegyvernemeiben is versenyeket rendeztek a hétvégén a vívóknál. BVSC-s sportolóink pedig szállították is az érmeket, ráadásul Demeter Diána a kadet, Osman-Touson Maruán pedig a junior mezőnyben lett aranyérmes a párbajtőrözőknél.

A párbajtőrözőknél a kadet és junior korosztály számára rendeztek a hétvégén Magyar Kupa fordulót, amely egyben válogatóverseny is volt. Ez pedig remekül sikerült, a közel 100 fős kadet mezőnyben Demeter Diánának, akit nem tudtak ezen a napon megállítani riválisai. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett eseményen bejutott a döntőbe, ahol végül 15:14-re múlta felül az MTK-s Wimmer Dorinát, így sportolónk aranyérmes lett. Andrásfi Júlia is jól szerepelt, ő a hatodik helyen zárt.

A junior férfiaknál aztán másnap tarolt a BVSC. A legjobb nyolc közé négy párbajtőrözőnk is bejutott, ráadásul közülük hárman dobogóra is állhattak. Bálind Bence a negyeddöntőig menetelt, ami egy értékes hetedik helyet jelentett számára a rendkívül népes mezőnyben (110 induló volt). Horváth Zsombor és Kó Benedek aztán bronzéremnek örülhetett, Osman-Touson Maruán viszont magabiztos teljesítménnyel, 15:5-re legyőzte a döntőben a Vasas vívóját, Nagy Marcellt, így övé lett az aranyérem.

A serdülő kardozókra országos bajnokság várt a hétvégén a Vasas vívótermében. Mindkét nemnél érdekelve voltak BVSC-s sportolóink a lejobb nyolc között az egyaránt közel 50 fős mezőnyben. A férfiaknál Luo Han és Godó Frigyes számára is a negyeddöntő jelentette a végállomást, Felföldi Nóra viszont bejutott a négy közé, ahol végül kikapott, de így is bronzérmesként zárt egyéniben.

Másnap a csapatversenyeket rendezték a fiatalok számára. Itt a Cserveny Bálint, Godó Frigyes, Luo Han és Papp Zsadány összetételű együttes dobogóra állhatott és egy újabb bronzot zsebelt be a BVSC-nek. A nőknél az Erdélyi Hédi, Felföldi Nóra, Horváth Emma, Löschnig Júlia négyes nem jutott be az elődöntőbe, így ők ötödik helyen zárták az ob-t.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotó: hunfencing.hu

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz