Menü

Aranyos Bálintunk

2017. Március 06
378
Aranyos Bálintunk

Még azon keseregtünk, hogy miért nem Pusztai Liza találatjelző lámpája villant fel a franciák elleni Európa-bajnoki kadet női karcsapat-döntőben 44-44-es állásnál, amikor másnap jött Fröhlich Bálint és a kadet férfi kardcsapat, amely szenzációs vívással az aranyérmet is megszerezte.

A Baaken Mátyás, Fröhlich Bálint, Kaiser Balázs és Milassin Mór összeállítású együttes a görögök elleni laza 45-26-tal kezdett, majd a negyeddöntőben az olaszokat kiejtő németekkel vívtak egy 45-30-t. Az elődöntőben majdnem utolérte őket a női kardcsapatot is sújtó átok, ám a románok elleni csatában 44-44-es állásnál Milassin Mór kardja villant, így, ha nehezen is, de mi győztünk. A döntőben az örök rivális oroszok vártak ránk, és ahogy az a magyar – orosz kardcsatákban lenni szokott, ismét nagy küzdelemben dőlt el a győzelem. Eldőlt, méghozzá a mi javunkra (45-43), a győzelemhez pedig mindenki hozzátette a magáét.

A 2017. évi kadet Európa-bajnokságot versenyzőink két aranyéremmel (Pusztai Liza egyéni és a Fröhlich Bálint csapat), illetve egy ezüsttel (Pusztai Liza és Nagy Valentina csapat) zárták. Hétfőtől a junior versenyek kezdődnek.

Fotó: MVSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz