Menü

Athénban kerülhetnek közelebb Tokióhoz Pusztai Lizáék

2020. Március 04
206
Athénban kerülhetnek közelebb Tokióhoz Pusztai Lizáék

Fontos világkupaverseny vár Pusztai Lizáékra Athénban, ahol a csapattal nagy lépést tehetnek az olimpiai kvóta felé. Sportolónk edzőjét, Bódy Benjámint kérdeztük a várakozásairól. Itthon pedig Budapesten szurkolhatunk női és férfi párbajtőrözőinknek.

Alig ért véget a kadet és junior vívó Európa-bajnokság, a hétvégén máris újabb fontos felnőtt versenyeket rendeznek, amelyeken a korosztályos kontinensviadalon járt sportolóink is pástra lépnek, valamint az olimpiára készülő tehetségeink is. BVSC-s szempontból a hétvége legfontosabb versenye a női kardozók világkupája lesz. Egyéniben ott lesz a csapattal friss junior Európa-bajnok Szűcs Luca és Pótz-Nagy Fanni is, akiknek jó tapasztalatszerzés lesz a felnőtt vk. Pusztai Liza kihagyta a korosztályos Eb-t, mivel rá az athéni versenyen nagyon fontos feladat vár majd.

„Viszonylag hosszú verseny nélküli időszakon vagyunk túl. Ez lehetőséget adott arra, hogy új technikai és taktikai elemeket is gyakoroljunk. Továbbá arra is, hogy végig csináljunk egy nyolchetes nagyon intenzív felkészülést. Mindennel foglalkoztunk, amiről úgy gondoltuk, hogy hiányosság és próbáltunk az erősségekre is rátenni egy lapáttal. Azt gondolom, hogy jó állapotban van Liza” – nyilatkozta honlapunknak Bódy Benjámin, sportolónk edzője.

A vasárnapi csapatverseny azért lesz nagyon fontos, mert bár jelenleg olimpiai kijutást érő helyen van a válogatott, nagyon szoros a verseny a kicsivel előttünk álló olaszokkal, valamint a kicsivel mögöttünk álló ukránokkal. Liza a nyári budapesti vb-n már bizonyította, hogy milyen jó befejező ember tud lenni, reméljük hasonló vívást láthatunk tőle Athénban is.

„Harcban vagyunk a kvalifikációért, egy nagyon erős és rutinos olasz, valamint ukrán válogatott a fő riválisunk. A pillanatnyi forma vagy egy-egy apró találat dönthet arról, hogy ki lesz ott az olimpián” – árulta el Bódy.

Itthon a párbajtőrözők számára rendeznek kiemelt, egyéni olimpiai kvalifikációs Grand Prix-t. Itt is láthatunk majd friss junior Eb-érmest Borsody Emma személyében, továbbá Tóth Jázmin és Szabó Laura képviseli még a BVSC-s színeket a nőknél.

 

 

A férfiaknál Andrásfi Tibor tavaly éppen Budapesten robbant be a felnőtt mezőnybe bronzérmével. Nagy bravúr lenne ennek a teljesítménynek a megismétlése, hiszen a világranglista legjobbjai is pástra lépnek majd. Andrásfi számára a március fő versenye két hét múlva Buenos Airesben lesz, ahol a csapattal harcolhatja ki az olimpiai kvótát. A budapesti viadalon rajta kívül is lesz BVSC-s érdekeltség a férfiaknál, ugyanis Osman-Touson Maruán is lehetőséget kap majd.

A Ludovika Arénában pénteken a férfiak, szombaton a nők selejtezőjét rendezik, míg a 64-es táblák küzdelmeire vasárnap kerül sor. Mindhárom nap ingyenes a belépés.

Szurkoljunk sportolóinknak a hétvége folyamán!

 

Fotók: FIE, Eva Pavía

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz