Menü

Augusztus helyett jövőre lehet az Eb

2020. Május 01
647
Augusztus helyett jövőre lehet az Eb

Bár ahogy márciusban megírtuk, az eredetileg májusra tervezett budapesti vizes Európa-bajnokságot augusztusra halasztották, azonban eldőlt, hogy nyáron sem lesz Eb.

Paolo Barelli, az európai szövetség elnöke márciusban úgy nyilatkozott, hogy szeretnék augusztus 17. és 30. között megrendezni az úszók, szinkronúszók, nyíltvízi úszók és műugrók budapesti Európa-bajnokságát, de május végén vagy június elején a szervezőkkel közösen határoznak arról, hogy ebben az időpontban sor kerülhet-e az eseményre.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke csütörtökön az M1 csatornának adott nyilatkozatából viszont kiderült, hogy idén már biztos nem lesz vizes Eb Budapesten.

„Ebben az évben nem lehet Európa-bajnokságot szervezni, ez teljesen biztos. Most úgy tűnik, 2021 májusában kerül megrendezésre Budapesten” – árulta el a sportvezető, aki azt is hozzátette, várhatóan novemberben rendezik a LEN kongresszusát és akkor határozzák meg hivatalosan az új dátumot.

A hazai szövetség azt tervezi, hogy ha a körülmények engedik, akkor november közepén lenne a felnőtt országos bajnokság, azt követően pedig az utánpótlás országos bajnokságok.

 

Fotó: len.eu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz