Menü

Az első osztály a cél

2017. Október 02
1379
Az első osztály a cél

Már a hetedik fordulónál tart a bajnokság az amatőr ligában, érdemes tehát megtekinteni, miként is szerepel felnőtt labdarúgócsapatunk.

A Budapest-bajnokság II. osztályában szereplő együttes az első hat fordulóban négy győzelem mellett egyszer döntetlent játszott, egyszer pedig vereséget szenvedett. Hogy valójában hogyan áll a bajnokságban, azt most még kevésbé látni, mert rengeteg az elmaradt mérkőzés, amelyek alapvetően befolyásolhatják a sorrendet. De nem is most kell még a tabella élen állni, hanem majd tavasszal, a „végső elszámolásnál”. A csapatunk előtt egyetlen cél lebeg, feljutni az I. osztályba (Budapest-bajnokságban), mert egy BVSC-szintű klubnak minimum ott a helye. A nem könnyű feladat elvégzésével pedig a nyáron az egykori NBI-es labdarúgót, Varga Lászlót bízták meg.

- Játékosként és edzőként is megízlelhettem már a bajnokság megnyerésének az ízét, amely minden helyzetben jól is esett. Ezt az érzést szeretném megismertetni a fiúkkal, és ennek érdekében dolgozunk minden áldott nap – mondta az új szakvezető.

A 49 esztendős szakember a Ferencváros nevelése volt, majd a katonaság után a BKV Előre NB II-es csapatában játszott. Innen került a III. kerületi TVE-hez, mely gárdával kétszer is feljutott az I. osztályba. Óbudai korszakát lezárva három szezont a Tatabányában töltött – Kiprich-vel, Vinczével és Szalmával egy csapatban -, majd a sok sérülés miatt viszonylag korán befejezte profi pályafutását. Levezetésképpen otthona csapatában, Törökbálinton még játszott néhány évet, és edzősködni is itt kezdett. Csapatát a megye I. osztályból az NB III-ba, ott pedig a második helyig vezette. Klubunk előtt még Százhalombattán, Óbudán, Biatorbágyon és a Kelennél is edzősködött.

- Örömmel vettem a felkérést, mert egy nagy múltú klubnál dolgozhatok. Ráadásul szeretem a komoly célokat, vonzanak az ilyen kihívások. Utoljára akkor jártam ebben a létesítményben, amikor még a III. kerület csapatával NB I-es bajnokit játszottunk a BVSC-vel. Ma már rá sem lehet ismerni a stadionra. Ilyen körülmények között nagyon jól lehet dolgozni. Munka pedig akad bőven, mert a csapat legtöbbször jól játszik ugyan, de a helyzetkihasználásával még akadnak gondok. Ha a fiúk a kidolgozott ziccerek felét berúgták volna, ma veretlenül vezetnék a bajnokságot.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz