Menü

Az első öt hely a cél a hazai vb-n

2019. Október 31
879
Az első öt hely a cél a hazai vb-n

Idén már több korosztályban remekeltek birkózóink a világbajnokságokon. Pénteken a kötöttfogású 87 kilós Papp Bertalanon a sor, aki egyedül képviseli a BVSC-t a budapesti U23-as vb-n. Edzője a legjobb öt közé várja a fiatal tehetséget.

Papp Bertalan már bizonyított utánpótlás világversenyeken, hiszen kadet világbajnokságon ezüst-, míg junior-vb-n bronzérmet szerzett. Ezúttal hazai közönség előtt lép szőnyegre, a budapesti U23-as birkózó-világbajnokságon. Az utolsó négy hétben már közösen készült a válogatott. Edzője, Takács Ferenc szerint az utóbbi időszakban jól birkózott tanítványa, akitől szép eredményt vár.

„Nagyjából három éve jött hozzánk Berci. Sajnos eleinte egy-két sérülés hátráltatta, de most már lassan egy éve nagyon jól dolgozik és határozottan fejlődik. A világbajnokságon reményeim szerint éremért birkózhat és a legjobb öt közé várom. Hogy ott mire lesz képes, azt majd meglátjuk. Ahogy néztem az előnevezéseket, a koreai és a grúz fiú elég jónak tűnik. Az orosz egy súlycsoporttal lentebb volt, de ott tavaly ő nyerte az U23-as vb-t. Ők lehetnek a legnagyobb ellenfelei Bercinek” – árulta el edzője.

A világbajnokság hétfői sajtótájékoztatóján Lévai Zoltán, a kötöttfogás szakági vezetőedzője úgy nyilatkozott, hogy a tíz magyar közül négyen is érmet nyerhetnek. Közöttük említette BVSC-s sportolónkat is.

Pénteken kiderül, hogy megfelel-e Berci a várakozásoknak. Az első mérkőzésén a román Nicu Ojog vár rá. Biztosan nagy segítség lesz számára a magyar szurkolók biztatása, ezért ha tehetjük, menjünk ki minél többen a budapesti Ludovika Arénába, ahova a belépés ingyenes.

Hajrá Berci!

 

Fotó: utanpotlassport.hu / Martin Gábor

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz