Menü

Az Európa-bajnok legyőzésével hangolódás a vb-re

2019. Június 29
620
Az Európa-bajnok legyőzésével hangolódás a vb-re

A női vízilabda-válogatott legyőzte 8-7-re Hollandiát a Diapolo-kupa utolsó napján, így ezüstérmet szerzett a csapat a budapesti felkészülési tornán. Az együttes számára ez volt az utolsó hazai mérkőzés a júliusi világbajnokság előtt.

Egy győzelem a magyar Universiade-válogatott (10-5) és egy vereség az olimpiai ezüstérmes olaszok (7-8) ellen. Bíró Attila együttese szerette volna az Európa-bajnok hollandok elleni sikerrel lezárni a vb-felkészülést hazai közönség előtt. Lányaink ennek megfelelően kezdték a találkozót. 2-2-ig folyamatosan volt válasz a magyar gólokra, ekkor viszont klubunk játékosa, Leimeter Dóra a támadóidő lejárta előtt volt eredményes, majd utána egy újabb hazai góllal sikerült ellépni 4-2-re. A félidőben viszont 4-3 volt az előny.

A folytatásban is nagyon küzdős mérkőzést láthattak a nézők. Leimeter gólja után hátul is jól segítette a védekezést, míg Gyöngyössy Anikó szintén sokat dolgozott centerben, blokkal és emberelőnyök kiharcolásával is segítette társait. A zárónegyedben Leimeter lövését még hárította a holland kapus, de a kipattanót Parkes Rebecca bedobta, így 8-5-re módosult az eredmény. A hajrában kicsit izgulnunk kellett, de a fiatal Magyari Alda kapusbravúrjainak is köszönhetően 8-7-re sikerült legyőzni az Európa-bajnokot, így ezüstérmes lett a csapat a Hajós-uszodában rendezett Diapolo-kupán.

„Ez volt az utolsó felkészülési torna a vb előtt. Szerintem fokozatosan egyre jobban játszottunk. Az önbizalmunknak jót tesz, hogy sikerült győznünk a hollandok ellen. Az volt a célunk, hogy az elején magunkhoz ragadjuk a kezdeményezést, mert ha esélyt adunk nekik, akkor az utána szenvedés. Nagyon jó, hogy keményen, de türelmesen játszottunk. Úgyhogy gratulálok az egész csapatnak” – nyilatkozta Gyöngyössy Anikó honlapunknak.

„Azt gondolom, hogy a hollandok ellen játszottunk a legjobban a tornán. Az olaszoktól elszenvedett vereség után azt beszéltük, hogy a védekezésnek még szorosabbnak, még feszesebbnek kell lennie, főleg emberhátrányban. Szerintem ez jól működött. Azonban még mindig sok kontrát kapunk támadásban, ezt meg kell néznünk, hogy miért van, mert sok támadást ezzel elveszítünk és a gólszerzési lehetőséget is. Viszont azt gondolom, hogy csapatként tudtunk ezúttal küzdeni, a másikért is harcolni. Ebből a játékból lehet építkezni tovább” – árulta el Leimeter Dóra.

A női válogatott Kanadával, Oroszországgal és a házigazda Dél-Koreával szerepel egy csoportban a július 12-28. közötti kvangdzsui világbajnokságon.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz