Menü

Az olimpiáért vívnak sportolóink

2019. November 22
844
Az olimpiáért vívnak sportolóink

Sűrű hétvége vár vívóinkra, hiszen az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos világkupát rendeznek számukra. Andrásfi Tibor a férfi párbajtőrözőkkel Bernben, míg Pusztai Liza és Szűcs Luca a női kardozókkal Orleans-ban lép pástra.

A nyári, budapesti világbajnokság óta talán az eddigi legfontosabb hétvége vár vívóinkra, hiszen már nem lehet sokat hibáznia annak, aki szeretné kvalifikálni magát a 2020-as tokiói olimpiára. Ahhoz, hogy minél több magyar vívó szerepeljen az ötkarikás játékokon, az kellene, hogy a lehető legtöbb csapatunk szerezzen kvótát. Ugyanis ebben az esetben négy sportoló is utazhat fegyvernemenként.

Ezen a hétvégén három BVSC-s vívó is szerepel a felnőttek világkupáján. Andrásfi Tibor egyéniben indul a férfi párbajtőrözők berni viadalán, míg a női kardozóknál ugyanígy alakul Szűcs Luca programja is Orleans-ban. Ő a november eleji junior vk-ezüstje után kapta meg a lehetőséget, hogy első felnőtt világkupáján is pástra lépjen, számára a tapasztalatszerzés lesz a fő cél.

Ifjúsági olimpiai bajnokunk és felnőtt Európa-bajnoki ezüstérmesünk, Pusztai Liza számára viszont egyéniben és csapatban is fontos feladatok várnak. Reményeink szerint utóbbiban fognak különösen is jól teljesíteni, de ha nem sikerülne a csapatkvalifikáció, akkor felértékelődik az egyéni ranglista, ahonnan nemzetenként csak egy vívónak lesz lehetősége a tokiói repülőjegy megszerzésére.

Felnőttjeink mellett az utánpótlás sem marad nemzetközi viadal nélkül. A junior női párbajtőrözők szezonbeli első világkupáján Andrásfi Júlia, Borsody Emma és Tóth Jázmin is érdekelt lesz Laupheimben.

Sok sikert kívánunk sportolóinknak!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz