Menü

Az utánpótlás is tartaná a lépést a fejlődéssel

2020. Augusztus 06
817
Az utánpótlás is tartaná a lépést a fejlődéssel

Felnőtt labdarúgóink idén már az NB III-ban szerepelnek és az infrastruktúra is folyamatosan fejlődik a BVSC sporttelepein. Ezzel a fejlődéssel tartaná a lépést utánpótlásunk is. Céró Bálint szekcióvezető elárulta, hogy komoly célokkal várják a szezont.

 

A koronavírus miatt félbeszakított szezon után mennyiben más az idei felkészülés a megszokotthoz képest?

Megpróbáltuk kicsit átszabni a felkészülést, így két héttel tovább edzettünk, mint máskor szoktunk. Azt gondolom, megfelelő alapot tudtunk adni ahhoz, hogy egyáltalán szünetre mehessenek a játékosok. Aztán három hét pihenő után július 13-án minden nagypályás korosztályunk elkezdte a felkészülést.

 

Legidősebb utánpótlás korosztályunk jól szerepelt a bajnokságban, de idén újra kell bizonyítaniuk. Szerinted mire lehet képes a csapat?

Két-három éven belül szeretnénk osztályt lépni. Az infrastruktúra fejlődésével és a felnőtt csapat feljutásával nekünk is tartani kell a lépést. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert szinte minden nap jelentkezik hozzánk játékos, aki a BVSC-be szeretne igazolni. Közülük kell azokat a gondolkodású srácokat kiválasztani, akik mind mentalitásban, mind hozzáállásban és játéktudásban megütik azt a szintet, hogy egyrészt segítsenek a felnőtt csapaton, amikor kiöregednek az U19-es korosztályból, illetve nekünk is segítsenek céljaink elérésében. Az osztálylépést nem csak a legidősebbekkel, hanem a többi utánpótlás együttessel is szeretnénk majd elérni.

 

 

Milyen elvárásaid vannak az U19-es csapattal szemben így a szezon előtt?

A gárda gerince együtt maradt. A kiöregedők pótlására érkezik pár játékos. Két U19-es csapatunk indul majd a bajnokságokban. Az egyik a harmadosztályban, míg a másik a BLSZ-ben. Utóbbiban lesznek a fiatalabb játékosok, akik 2003-as születésűek. Míg az MLSZ regionális ligában szereplőben a legjobb 16-18 labdarúgó fog szerepet kapni. Látva a mezőnyt, mindenképp a dobogó lesz a cél mindkét bajnokságban és természetesen szeretnénk annak a legfelső fokára felállni. Így edzünk, így erősítünk. Nagy támogatást kapunk az egyesülettől, a szakmai stábban, illetve azzal, hogy használhatjuk a konditermet, illetve erőnléti edző is segíti a munkánkat, így nem is lehet más a célunk, csak ez.

 

Az U19 után beszéljünk a fiatalabb korosztályokról. Ott mik lehetnek a célok idén?

Az U14-es és U15-ös együttesnél szeretnénk azt a megfelelő technikai és taktikai bázist megadni a srácoknak, hogy mire odakerülnek, hogy nekik két korosztállyal fentebb eredményt kellene elérniük, addigra ez ne legyen nekik teher, hanem sikerrel tudják venni ezeket az akadályokat. U16 és U17-es csapatunknál már meghatározott létszámú keretekkel szeretnénk együtt dolgozni, tehát nagyjából 18-22 fővel, akikkel a célokat el tudjuk érni.

 

 

Említetted, hogy többen is szeretnének csatlakozni a BVSC-hez. Szerinted minek köszönhető, hogy ilyen vonzó a klub más játékosoknak?

Jelen pillanatban azzal, hogy lett két nagypályánk, amelyeket tudunk használni utánpótlásszinten (egy-egy füves és műfüves), ez hatalmas előny. Továbbá korosztályaink tavalyi eredményei úgy gondolom, hogy több játékos figyelmét felkeltették. Illetve az, hogy a felnőtt csapatunk NB III-as lett, így a magyar futball köztudatában újra ott van a BVSC, ez is szerepet játszik abban, hogy szívesen jönnek olyan játékosok, akik azt gondolják, hogy az U19-es korosztály végén tudnak ehhez a felnőtt kerethez csatlakozni.

 

Sok sikert kívánunk csapatainknak! Hajrá BVSC!

 

Fotók: Babiczky Ákos

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz