Menü

Az utánpótlás megreformálása a következő feladat

2019. Július 06
1466
Az utánpótlás megreformálása a következő feladat

Tavaly nyáron labdarúgó szakosztályunk vezetésében változások történtek. Szakosztályunkat azóta Dr. Horváth Gábor vezeti, akinek elsődleges feladata a BVSC felnőtt labdarúgásának a megújítása és a csapat helyes irányba való terelése volt.

 

Büszkén kijelenthetjük, hogy felnőtt csapatunk toronymagasan nyerte meg osztályát és a kupában főtáblára került, így visszahelyezve a BVSC felnőtt labdarúgását a magyar futball térképére. Tudjuk, hogy a múltból nem lehet megélni, ezért Gábornál az után érdeklődtünk, hogy merre tovább milyen célokat tűz ki a labdarúgó szakosztály a következő évre?

Mást szerettünk volna csinálni, mint ami eddig volt, és azt gondolom, hogy ennek meg is lett az eredménye. A felnőtteknél folyamatos a fejlődés, megvannak a kitűzött célok és a lehetőségeink – amit köszönünk a vezetőségnek – ahhoz, hogy ezeket el is érjük. Azzal is tisztában vagyok, hogy a BVSC labdarúgása nem csak felnőtt futballból áll, éppen ezért a következő legfontosabb feladat – az idei évre –, az utánpótlás átszervezése, megreformálása. Ezzel egyidejűleg elkezdjük lerakni a női labdarúgás alapjait, női szakág létrehozásával, így terveink szerint négy csapatunk indul a különböző bajnokságokban.

Azt mondtad, hogy a „következő legfontosabb feladat az utánpótlás átszervezése, megreformálása”. Mit kell ez alatt érteni, mi lesz más, mint ami eddig volt?

Szeretném leszögezni, hogy az elmúlt évek munkásságát nem feledve, hanem megújítva és tovább fejlesztve kell dolgoznunk a jövőben. Első feladatként szekciókra bontjuk majd utánpótlásunkat. Három ilyen szekciót különböztetünk majd meg, melynek vezetői határozzák meg és építik fel a szekciókon belüli képzést, és tanulási folyamatokat, a szakosztály célkitűzéseinek megfelelően. Újdonságként mondhatom, hogy a felnőtt csapat erőnléti edzője részt vesz mostantól az utánpótlás felső szekciójának munkájában vagy akár említhetem az óvodás korú szülő-gyermek speciális tréninget, és folytathatom a felnőtt játékosok jelenlétével az utánpótlásedzéseken. Szóval a tervek megvannak, a célok megszülettek, most már csak dolgozni kell.

A felnőtt csapatnál is első lépésként vezetőedzőt igazoltunk. Várható-e, hogy az utánpótlásban is lesznek személyi változások?

A közeli jövőben nincs szükségünk olyan titulusra, posztra, mint a szakmai vagy akár az utánpótlás vezető. Ezeket a feladatokat a szekcióvezetők veszik át. Akay Bence továbbra is az utánpótlás korosztályok technikai feladataiért felel, míg adminisztrációs munkatársat a vízilabdásoktól „igazoltunk”, Doroszlai Vanda személyében. Edzők tekintetében persze lesznek változások, ami teljesen természetes ebben az időszakban. Van edzőnk, aki magasabban kvalifikált egyesülettől kapott ajánlatot (Füzy Mátyás), van, aki komolyabb pozícióba került más klubnál (Farkas Gábor), illetve van olyan edzőnk is, aki örömmel várja a családon belüli változásokat és erre szeretne jobban koncentrálni. Nekik a klub nevében is szeretnénk megköszönni az eddig végzett munkájukat és további sikereket kívánunk. Természetesen vannak olyan kollégáink is, akikkel a jövőben nem tudunk együtt dolgozni. A feladat azonban mindig ugyanaz marad: megtalálni a megfelelő személyeket a megfelelő posztokra.

Tudjuk azt, hogy egy jó kenyér elkészítéséhez nem csak pékre, hanem egy kiváló kemencére is szükség van. Hogy állunk ezen a téren?

Tudjuk, hogy a kemence nagyon fontos! Éppen ezért a Tatai úti füves pályát a nyáron felújítottuk, így a felnőtt csapat mellett a felső szekciónak az lesz az otthona a jövőben. Ezzel a lépéssel a kis korosztályoknak nem lesz pályaproblémájuk és a stadion gyepe megóvásra kerül (óvodás programok a stadionban lesznek a jövőben is). Reményeink szerint a nagy műfüves pálya építése is elkezdődik az idén. A versenyidőszaktól egységesítettük a mérkőzés szereléseket, így az U12-es bajnokságtól kezdődően, a nőkön keresztül, egészen a felnőttekig ugyanazon márkájú és minőségű szerelésben játszanak majd csapataink. Természetesen most csak nagy vonalakban számolhatok be az elképzelésekről és a változásokról, így van még néhány dolog, amiről a szülők kellő tájékoztatást kapnak majd a megszokott kommunikációs csatornákon és a szülői értekezletek alkalmával.

Mikor kezdődnek majd a felkészülések?

Minden korosztályban más és más időpontban. Tudtommal az edzők úgy engedték szabadságra a gyerekeket, hogy kihirdették az első edzés időpontját, de, ha valaki ezt mégsem tudná, akkor sincs nagy baj, mert a szekcióvezetők a Facebook-oldalon kellő tájékoztatást adnak majd az általuk irányított csapatokról.  Addig is mindenkinek szép nyarat és jó pihenést kívánunk!

 

Köszönöm és hasonló eredményeket kívánunk, hajrá BVSC!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz