Menü

Balú és Maci Varsóban

2017. Július 10
434
Balú és Maci Varsóban


A világversenyek – olimpiák, világ- és Európa-bajnokságok – után az egyik legerősebb versenynek a varsói nemzetközi szabad- és kötöttfogású birkózóviadal számít.

A lengyel főváros hagyományosan az évnek ezen szakaszában kötöttfogásban a Pytlasinski, szabadfogásban a Ziólkowski-emlékversenynek, női birkózásban pedig a “Poland Open” nemzetközi versenynek ad otthont. A rangos versenyen a legtöbb nemzet, köztük mi is a legerősebb csapatával képviselteti magát. Varsóban a mi két kötöttfogású élversenyzőnk, a 71 kilogrammos Korpási Bálint és a 98 kilogrammos Kiss Balázs is szőnyegre lépett.

Közülük ezúttal Macinak jött ki jobban a lépés, hisz, míg a birkózóberkekben Balú névre hallgató világbajnokunk, Kiss Balázs ezúttal már az első fordulóban vereséget szenvedett egy török birkózótól, aki viszont nem jutott döntőbe, így Balút is kiejtette, addig Bálint egymás után győzte le az ellenfeleit. Előbb a lengyel Nowákot, majd az orosz Mancigovot, a fehérorosz Lijahkot és a kazah Nadirovot is megverte, hogy aztán a döntőben megküzdhessen a másik ágon szintén veretlen világ- és Európa-bajnok, olimpiai ötödik német Stäblerrel. A döntő nem volt túl akciódús mérkőzés, egy-egy intést követően aztán a német két pontért levitte Bálintot, és ezzel 3-1-re győzött, így Maci Varsóban kénytelen volt beérni az ezüstéremmel.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz