Menü

Benedek Európa legjobbjai között

2016. Október 24
1077
Benedek Európa legjobbjai között

Oláh Benedek nagyon megéri az árát. A Szécsénytől szerződtetett finn (magyar) játékos ezt a budapesti asztalitenisz Európa-bajnokságon is bizonyította.

Asztalitenisz-csapatunk első számú játékosa is résztvevője volt a hazai rendezésű Európa-bajnokságnak. Igaz, versenyzőnk ezúttal sem magyar, hanem, ahogy azt a riói olimpián is tette, finn színekben versenyzett. (A 25 éves sportoló Finnországban nevelkedett, ott kezdett pingpongozni, és már fiatalon finn színekben indult a korosztályos világversenyeken.) Benedek mind egyesben, mind pedig vegyes párosban kiválóan versenyzett. Klasszisunk ugyanis mindkét számban a negyeddöntőig jutott, így Európa legjobbjai közé verekedte magát. És ez az eredmény akár jobb is lehetett volna, hisz az egyéni versenyben a négy közé jutásért a 16 szoros Európa- és kétszeres világbajnok, többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes német Timo Boll-tól sem ijedt meg. Versenyzőnk ugyanis az első két játszmát megnyerte, s bár végül 4-2-re elveszítette a találkozót, nagyon megnehezítette az ellenfele dolgát.

Oláh Benedek Póta Georginával a vegyes párosban is a negyeddöntőig jutott, ahol viszont vereséget szenvedtek az Alekszandar Karakasevics, Ruta Paskauskiené (szerb, litván) duótól.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz