Menü

Béres Botond 5. lett a junior-világbajnokságon

2019. Október 26
951
Béres Botond 5. lett a junior-világbajnokságon

Fantasztikusan szerepelt Béres Botond a Chilében zajló junior karate-világbajnokságon. Sportolónk a -61 kilogrammos súlycsoportban egészen az elődöntőig menetelt és végül az ötödik helyen zárta élete első világversenyét.

„Igazából az a célom, hogy jó meccseim legyenek és tapasztalatot szerezzek” – ezt még a chilei világbajnokság előtt nyilatkozta honlapunknak Béres Botond, aki először szerepelt nagy világversenyen, így nem voltak komolyabb elvárásai magával szemben.

A jó meccsek pedig jöttek egymás után. Sportolónk a -61 kg-os súlycsoportban az első fordulóban a német Noah Toennis ellen kezdett. Ellenfele tavaly a 9. helyen zárta a kadet Európa-bajnokságot. Végül pontot egyik fél sem szerzett, de a bírák Botondot látták aktívabbnak, így ő jutott be a nyolcaddöntőbe.

A legjobb 16 között az izraeli Itai Schwabe nem jelentett gondot versenyzőnknek, akit 3-0-ra győzött le. Az elődöntőbe jutásért egy kazah sportoló várt Botondra, akit nagy csatában 1-0-ra múlt felül Klima Zsuzsanna tanítványa. Ekkor már biztos volt, hogy első világversenyén éremért küzdhet tehetségünk.

A négy között sajnos az idei kadet Eb-n bronzérmes azeri Huseyn Mammadli diadalmaskodott 3-0-ra, majd a bronzmeccsen az Ázsia-bajnok Abdallah Hammad is legyőzte Botondot, az 5. hely viszont hatalmas eredmény sportolónktól a junior-világbajnokságon!

Gratulálunk Botondnak és edzőjének!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz