Menü

Bronzérem Mikulásra

2016. December 07
352
Bronzérem Mikulásra

Stílszerűen Mikulás napján, december 6-án úszta magát döntőbe klubunk versenyzője, Bernek Péter a Windsor-i rövidpályás úszó világbajnokságon, aki december 7-én hajnalban a döntőben elért harmadik helyével a pontot is feltette kiváló teljesítményére.

Nehéz időszakon van túl Bernek Péter, aki számára nem úgy sikerült az olimpia, ahogy azt várta, és akinek ezt követően nemcsak szakmailag kellett megújulnia, hanem az édesapja elvesztése miatt a magánéleti válságból is ki kellett kászálódnia. Ő azonban ismét bizonyítani tudta kivételes tehetségét. Mert ilyen mélyről is sikerült visszakapaszkodnia a világ legjobbjai közé. Péter címvédőként, sőt a szám Európa-bajnokaként a 400 méteres gyorsúszás megnyerésére is esélyes volt, ám a fenti nehézségek figyelembe vételével ez a bronzérem is kiváló eredménynek mondható. Péterért a héten még a 200 méteres gyorsúszásban és a 4×200 méteres gyorsváltóban is szurkolhatunk majd.

Másik versenyzőnk, Verrasztó Dávid a nyitónapon 200 méter pillangón melegített a fő számára, a 400 méteres vegyesre, illetve a 200 méteres mellúszásra. Dávid az erős mezőnyben jó időt úszott, és csak egy hajszállal maradt le a döntőről (10. lett).

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz