Menü

BVSC Napló: Év végi pörgés és sikerek

2019. December 16
1239
BVSC Napló: Év végi pörgés és sikerek

Bár közelednek az ünnepek, ez nem azt jelenti, hogy sportolóink pihenéssel hangolódnának a karácsonyi időszakra. Sőt, az elmúlt hét eléggé eseménydúsan alakult határon innen és túl is. Külön kiemelendő Pusztai Lizáék remek világkupa ezüstérme.

Fantasztikusan vívott női kardválogatottunk a Salt Lake Cityben rendezett világkupa csapatversenyében. Pusztai Lizáék több nagy skalpot is gyűjtve ezüstérmesként zártak, így két állomással a vége előtt tokiói kvalifikációt érő helyen állnak a ranglistán.

Úszóink egyelőre még nem pihenhettek a rövid pályás Európa-bajnokság után, ugyanis szerdától szombatig Kaposváron várt rájuk Országos Bajnokság. Sportolóink 22 éremmel, köztük 8 arannyal és több országos csúccsal zárták a viadalt.

Egyéniben és párosban is magyar bajnok lett Csonka András, miután nem talált legyőzőre az asztaliteniszezők para Országos Bajnokságán. Előbbi fináléban éppen klubtársát, Pálos Pétert győzte le sportolónk.

Bár vízilabda csapataink számára szünetel a bajnokság, felnőtt női válogatottunk már megkezdte a felkészülést a januári, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra, amelyet a Duna Arénában rendeznek. Bíró Attila szövetségi kapitány két játékosunkat, Gyöngyössy Anikót és Leimeter Dórát is behívta a bő keretbe.

Eközben junior férfi vízilabda-válogatottunk a kuvaiti világbajnokságon szerepel. A Kemény Kristóf által irányított csapat másodikként jutott tovább csoportjából. Az együttesben nem csupán a parton van BVSC-s érdekeltség, hanem a vízben is, Ágh György és Sugár Péter révén.

Női röplabdázóink számára nincs megállás, a hétvégén már el is kezdődött számukra az alapszakasz második fele. Daróczi Gergely tanítványai a Hercules együttesét fogadták és bár az első szett az ellenfélé volt, ezt követően magabiztosan nyertek 3-1-re.

Férfi kézilabdázóink a HÍD-UNIO SE elleni magabiztos, 38-16-os győzelemmel zárták a bajnokság első felét. Ezzel a sikerrel őszi bajnokok lettek a fiúk! Utánpótlás csapatainknál elsősorban még nem az eredmény az első, hanem hogy a fiatalok megtanulják az alapokat és megszeressék a sportágat. Fiú kézilabdázóink ezeken felül viszont már szép sikereket is elértek az ősszel.

Bár az őszi szezon már véget ért U18-as és U19-es labdarúgóink számára, a csapat nem csak pihenésre és edzésekre használja a téli időszakot. Edzőnk, Céró Bálint vezetésével jótékonysági akcióban vettek részt a fiúk.

Klubunk hagyományos karácsonyi ünnepségén négy szakosztályból, tizenhárman kaptak külön elismerést idei kiemelkedő eredményeikért. Birkózó szakosztályunk is díjazta a korosztályok legjobbjait, valamint megrendezte legfiatalabb birkózóink számára az I. Mikulás Kupát.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz