Menü

BVSC Napló: Lezárt bajnokságok

2020. Április 13
663
BVSC Napló: Lezárt bajnokságok

Sporteseményekről továbbra sem tudunk beszámolni, de az elmúlt héten is igyekeztünk több sportolónkat és edzőnket is megszólaltatni. A hét eseménye pedig az volt, amikor kiderült, hogy a kézilabdázóknál és a röplabdázóknál is véget ért a szezon.

Remekül szerepeltek kézilabda és röplabda együtteseink a felnőttek mellett az utánpótlás bajnokságokban is. Sajnos azt nem tudjuk már meg, hogy mennyi érmet szereztek volna, mert mindkét hazai szövetség a szezon lezárása mellett döntött.

Ennek ellenére folytattuk kézilabda együtteseinket bemutató sorozatunkat is. Még a hazai szövetség döntése előtt az U11-es fiúcsapattal ismerkedtünk meg, majd a határozat után a serdülő fiúk edzőjével már a jövőbeni célokról is beszélgettünk.

A legkisebb labdarúgók bemutatása után az U10-es és U11-es csapat vezetőedzőjét, Gyárfás Róbertet, majd segítőit, jelenleg is aktív felnőtt játékosainkat, Simon Krisztiánt és Peszmeg Viktort kérdeztük az irányításaik alá tartozó együttesekről. Kiemelték, hogy fontosnak tartják, hogy lelkes focistákat és értékes embereket neveljenek.

A vízilabdázók az otthoni edzések mellett mérkőzéseket is elemeznek közösen – természetesen csak interneten keresztül –, így próbálják az edzők fejleszteni utánpótlás játékosainkat. Ezúttal a 2006-os fiú csapat edzőjével, Csombor Zoltánnal beszélgettünk.

Nincsenek könnyű helyzetben úszóink, hiszen egyelőre otthon edzenek ők is. Burián Katalin viszont szerencsés helyzetben van és igyekszik kihasználni a lehetőségeit. Ami a célját és motivációját illeti: 200 méter háton dobogóra állna a budapesti Eb-n.

A jelenlegi időszak sokunknak lehetőséget ad, hogy átgondoljuk mit, miért csinálunk életünkben. Kerékpározónk, Borissza Johanna elárulta, hogy neki is kellett pár nap mire rájött, miért csinálja a monotonabb edzéseket is, de megtalálta motivációját.

A többi sportághoz hasonlóan birkózóink is otthoni edzésekre kényszerültek a jelenlegi helyzetben, de nem pihennek ez idő alatt sem. Illés Gergely szakosztályvezetőnk elárulta, hogy mindenki lelkesen végzi a kiosztott feladatokat.

A koronavírus-járvány miatt egyelőre még nem tudjuk, hogy meddig kell várnunk egy újabb rangadóra vagy jó meccsre, így kihasználva a szünetet, új sorozatot indítottunk honlapunkon. „Legendás mérkőzések” rovatunk első részében 1999-be utaztunk vissza…

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz