Menü

BVSC-s kerékpárosokkal rajtolt el a Tour de Hongrie

2019. Június 11
835
BVSC-s kerékpárosokkal rajtolt el a Tour de Hongrie

 

Kedd délután elrajtolt Siófokon a 40. Tour de Hongrie, ahol három versenyzőnk is érdekelt. Az első napon a magyar kerékpáros körverseny 4 kilométeres prológját rendezték meg a Balaton partján.

Az első nap még nem a komoly csatákról szól, hiszen a 4 kilométeres időfutamon inkább az a lényeg, hogy belekóstoljanak kicsit a versenyzők a TdH légkörébe. Az idei körversenyt nem Lovassy Krisztiánnak találták ki, hiszen az ő karakterének inkább a síkterepek a kedvezőbbek. A szervezők ebben az évben viszont több hegyi szakaszt is beillesztettek a programba. Krisztián a Prológon az első húszba kerülést tűzte ki célként, végül nem sokkal maradt el ettől, hiszen a 27. helyen zárt, alig 9 másodperccel elmaradva a leggyorsabb Jan Bártától.

Filutás Viktor Krisztiánnal ellentétben nem a magyar válogatott versenyzőjeként, hanem a Pannon Cycling Team tagjaként indult a Tour de Hongrie-n. Ő bő 16 másodperccel lemaradva a 64. pozícióban zárta a Prológot.

Harmadik kerekesünk, Istlsttekker Zsolt ugyancsak magyar válogatottként vesz részt a körversenyen. A siófoki időfutamon a 106. leggyorsabb idő lett az övé.

Szerdán az 1. szakasz során Velence és Esztergom között 194 km-es etap vár a versenyzőkre.

 

Képek: bvsc_cycling; tourdehongrie_official -  IG

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz