Menü

BVSC-s szövetségi kapitány

2016. December 16
429
BVSC-s szövetségi kapitány

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége az olimpia után lemondott Benedek Tibor helyére férfi vízilabdacsapatunk edzőjét, Märcz Tamást nevezte ki szövetségi kapitánynak.

A posztra 13-an pályáztak, az elnökség kétkörös titkos szavazással döntött a kapitány személyéről.

A klubunkban folyó magas szintű szakmai munkát bizonyítja, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége a távozó Benedek Tibor után férfi vízilabdacsapatunk edzőjét, Märcz Tamást nevezte ki a posztra. Ezzel ugyanis azt is elismerték, hogy a szakember kiváló munkát végzett egyesületünkben. A magyar vízilabdára – más csapatsportágakkal ellentétben - nem jellemző a gyakori kapitánycsere, így különösen megtisztelő az a felkérés, amit edzőnk, Märcz Tamás kapott. Ráadásul nagyon komoly elődök, többek között Gyarmati Dezső, Rusorán Péter, Kásás Zoltán, Horkai György, Kemény Dénes vagy Benedek Tibor után kell átvennie a stafétabotot. A tavalyi bajnokságban a BVSC-Zugló férfi vízilabdacsapatát ötödik helyre vezető szakember idén fiatal együttesével az Eurokupában is a legjobb nyolc közé jutott. Az olimpiai bajnok, kétszeres Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, többszörös magyar és olasz bajnok Märcz Tamás korábban – Merész András mellett – a női válogatottnál a másodedzői feladatokat látta el, ám ezúttal még nagyobb kihívás előtt áll. A férfi vízilabdacsapattól ugyanis mindig mindenki eredményeket vár. Ez pedig különösképpen igaz lesz a következő esztendőben, amikor is Magyarország rendezi majd a vizes világbajnokságot.

Märcz Tamás a szerződése értelmében a bajnokság végéig a kapitányi teendői mellett a BVSC-Zugló vezetőedzői feladatait is elláthatja.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz