Menü

„Csak a jól letett alapokkal lehet fejlődést elérni” – interjú Nágel Helgával

2020. Március 30
959
„Csak a jól letett alapokkal lehet fejlődést elérni” – interjú Nágel Helgával

Legfiatalabb csapatainkkal folytatjuk kézilabdázóinkat bemutató sorozatunkat. Nágel Helga edzőként szeretné játékos körülmények között megszerettetni velük a mozgást és a sportág alapjait. Vele beszélgettünk többek között céljairól is!

 

Mióta dolgozol a BVSC edzőjeként?

2019 szeptemberében kerültem az egyesülethez, ahol az U7-es korosztály és az ovisok tartoznak az irányításom alá. Mind a két korosztálynál elmondhatom, hogy folyamatosan érkeznek a csapathoz új tagok, így létszámilag pozitív mérleggel állunk.

 

Hogy zajlanak általában a kisebbeknél az edzések?

Az óvodás korosztálynál heti egyszer 30-45 percben találkozunk, ahol játékoskeretek között szerettetem meg velük a mozgást és a kézilabda sportág alapjait. Próbálok mindig változatos, új dolgokat kitalálni az edzésekre. Vegyes csoportban dolgozunk, ahol 3-6 éves korig járnak a gyerekek az edzésekre. Célom, hogy megszeressék a mozgást, de ezek mellett, elérjem azt, hogy fokozatosan beépüljenek az U7-es csapatba és meglegyen az utánpótlásunk.

 

Milyennek látod jelenleg az idősebb korosztályt?

Az U7-es csapatot nagy létszámmal kaptam meg, aminek nagyon örültem. Itt is vegyesen, azaz fiúk, lányok együtt edzenek. Jelenleg 19 fős a keret, akik közül 6-7 fő már egy évvel korábban kezdte az ismerkedést a szivacskézilabdázás alapjaival, a többiek az augusztusi nyári edzőtáborban vagy szeptembertől csatlakoztak a csapathoz. A közös edzéseket az ősz elején kezdtük. Ezek a foglalkozások jó hangulatban zajlanak, heti kétszer, kedden és pénteken egy órában tartom az edzéseket a gyerekeknek. Fél évünk volt arra, hogy az első bajnoki mérkőzésekre felkészüljünk. Úgy gondolom jól sikerült a felkészülés, a gyerekek nagyon sokat fejlődtek. Továbbra is mindent megteszek, hogy a kézilabdázás alapjait helyesen és hosszú távra sajátítsák el, amely a későbbiekben nagyon fontos lesz számukra, hiszen csak a jól letett alapokkal lehet fejlődést elérni a továbbiakban. Úgy gondolom, hogy hiányos és rosszul elsajátított technikai alapokkal nem lehet magasabb szintre kerülni és ez az a korosztály, ahol ezt nagyon meg kell alapozni.

 


Milyen bajnokságban szerepeltek?

A 2020 márciusában kezdődő kisiskolás bajnokságban indítottuk el a fiú és lány csapatainkat, ami számomra is újdonság volt, hiszen akkor kezdtem ismerkedni a szivacskézilabdázással, mikor megkaptam az U7-es korosztályt. Az első fordulóban, amely március 8-án volt, jól szerepeltünk. A gyerekeknek és nekem ez volt az első bajnoki mérkőzésünk, amit nagyon vártunk, nagyon élvezték a játékot. A fiúk és a lányok is egy napon játszottak két-két mérkőzést. Helytálltak és jó mérkőzéseket játszottak.

 

Hogyan tudtok jelenleg otthon dolgozni?

Célom, hogy tovább folytassuk a munkát, a mézkőzésekből én is sokat tanultam, láttam, hogy milyen technikai, taktikai területen kell még fejlődnünk. Most próbálunk a kialakult helyzethez alkalmazkodni, otthoni edzésekkel készülni. Minden héten új edzésprogramot állítok össze a gyerekeknek. Fontos, hogy edzettségüket megtartsák és az eddig megtanult és megszerzett alapokból minél kevesebbet felejtsenek, így minél kevesebb kieséssel térhessenek vissza a pályára. Továbbá folyamatosan várom mind a két csapatomba a lelkes, sportot szerető, elszánt, mozogni és közösséghez tartozni vágyó fiúkat és lányokat a 2017-es korosztálytól egészen a 2012-es korosztályig!

 

Hajrá BVSC-Zugló! Vigyázzunk egymásra!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz