Menü

Csapatban is érem

2020. Február 27
845
Csapatban is érem

A csapatversenyekkel zárult a kadetok vívó Európa-bajnoksága a horvátországi Porecben. A férfi párbajtőr-válogatottal bronzérmet nyert Kó Benedek. Csütörtöktől már a juniorokon van a sor!

Ondrik Konrád egyéniben szerzett bronzérme után a csapatversenyek során sem maradtunk BVSC-s érem nélkül. A Horvátországban zajló korosztályos Európa-bajnokságon a kadetok versenyében Kó Benedek állhatott dobogóra a férfi párbajtőrcsapattal. A 16 közé jutásért a törököket magabiztosan győzték le a fiúk 45:15-re. A nyolcaddöntőben aztán a svédek (45:38), majd a negyeddöntőben Kó vezetésével a svájciak (45:39) sem jelentettek akadályt a mieinknek.

A négy között hosszabbítás után az olaszok nyertek 43:42-re, de a csapat mindent megtett a sikerért. A franciák ellen pedig éremmel vigasztalódhattak a fiúk. Sokáig szoros volt ez az asszó is, de a végjátékot Kovács Gergely hozta, így 40:37-re a magyarok diadalmaskodtak.

„Éremért jöttünk, és azt nagy küzdelemben meg is szereztük. Úgy érzem, ezzel a vártnál valamivel gyengébb egyéni szereplést sikerült kompenzálnunk. A fiúk nagyon jól küzdöttek, és a megbeszélt taktikát is betartották. Gratulálok nekik és mester kollégáimnak!” – értékelt Andrásfi Tibor válogatott edző a bronzmeccs után a szövetség honlapjának.

A zárónapon hasonló sikereknek már nem örülhettünk. Bár a női párbajtőrözők közel voltak az éremhez. Demeter Diánáék a negyeddöntőben 45:44-re maradtak alul a németekkel szemben, végül a 7. helyen zárták az Eb-t. Az egyéniben bronzérmes Ondrik a szintén BVSC-s Tóth Patrikkal a férfi kardozók csapatversenyében nem lehetett boldog, hiszen csupán a 15. helyen fejezték be a kontinensviadalt.

Csütörtöktől a kadetok után már a juniorokon lesz a sor, ahol szintén négy vívónkért szoríthatunk!

 

Fotó: hunfencing.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz