Menü

Csapatérmek junior vívóinktól

2020. Február 04
834
Csapatérmek junior vívóinktól

Sikeresen zárták junior párbajtőrözőink a hétvégi világkupákat. Osman-Touson Maruán a férfi válogatottal Belgrádban aranyérmet nyert, míg Borsody Emma a női csapattal egy értékes bronzéremnek örülhetett Pozsonyban.

A férfi junior párbajtőrözők számára Belgrádban rendezték a szezon következő világkupa-versenyét, ahol három sportolónk is érdekelt volt. Sztankovics György sajnos nem jutott tovább csoportjából, Bálind Bence és Osman-Touson Maruán viszont folytathatta szereplését a népes, 223 fős mezőnyben.

A legjobb 64 közé jutásért Bálind osztrák, míg Osman-Touson kazah ellenfelét győzte le 15:10-re. A következő körben a spanyol Gonell hasonló arányban felülmúlta Bálindot, Maruán viszont ismét 15:10-re nyert, ezúttal az amerikai Kumashi volt a szenvedő fél. Ez az eredmény végig kísérte sportolóinkat ezen a napon, ugyanis a legjobb 32 között a francia Messien is ilyen arányban búcsúztatta Osman-Tousont.

Csapatban viszont vigasztalódhatott tehetségünk. Az nyolcaddöntőben előbb Észtországot 45:21-re, majd a 8 között Kazahsztánt, 45:28-ra győzte le a Hamilton-Meike Jonathán, Keszthelyi Zsombor, Osman-Touson Maruán, Ujvári András összeállítású válogatott. Az elődöntőben kicsit már nehezebb feladat várt a fiúkra az oroszok ellen, de ezt is jól megoldották (45:36). A fináléban az Egyesült Államok sem tudta megállítani a mieinket, akik 45:41-es sikerüknek köszönhetően bravúros aranyérmet nyertek.

 

 

A nők számára egy másik Duna-parti fővárosban, Pozsonyban várt fontos junior világkupa. Itt Borsody Emma és Tóth Jázmin képviselte a BVSC-s színeket. Egyéniben mindketten magabiztosan meneteltek a legjobb 64-ig, itt azonban Tóth egy szoros asszóban 15:13-ra kikapott a kanadai Leonardtól. Borsody még egy kört ment, ahol aztán hasonlóan izgalmas körülmények között búcsúzott. A francia Vermeule 15:14-re győzte le őt.

Osman-Tousonhoz hasonlóan Borsody számára is a csapatversenyek jelentették a kiemelkedő eredményt. Büki Lili, Kardos Edina és Muhari Eszter oldalán ugyanis remekül szerepelt sportolónk. Előbb Kolumbiát (45:33), majd Kanadát (45:38) múlták felül a lányok, majd az elődöntőben a fiúkhoz hasonlóan az oroszok következtek. Sajnos ezúttal riválisunk nyert 45:39-re, de a bronzmeccsen Izrael már nem okozott gondot a mieinknek. Borsody vezérletével 45:34-re győzött a csapat.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotók: hunfencing.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz