Menü

Csapatérmekkel zárták a juniorok az Eb-t

2020. Március 03
684
Csapatérmekkel zárták a juniorok az Eb-t

Befejeződött a horvátországi Porecben rendezett korosztályos vívó Európa-bajnokság. A kadetok után a juniorok voltak soron, ahol Szűcs Luca és Pótz-Nagy Fanni aranyérmes lett a kardcsapattal, míg Borsody Emma a párbajtőr-válogatottal szerzett bronzérmet.

A kadetok feladták a leckét az utánpótlás Európa-bajnokságon, hiszen BVSC-s sportolóink Ondrik Konrád (férfi kard) egyéni, valamint Kó Benedek (férfi párbajtőr) csapatbronzával, valamint további értékes helyezésekkel zárták a fiatalabbak kontinensviadalát Horvátországban.

A juniorok számára felemásan indult az Eb. A férfi párbajtőrözőknél Osman-Touson Maruán legjobb magyarként a negyeddöntőig jutott, ahol mindössze egy tussal kapott ki 11:10-re a végül aranyérmes orosz Lomagától, így sportolónk a hatodik helyen zárt egyéniben. A nyitónapon női kardozóink viszont nem örülhettek hasonló sikernek. A junior világkupákon remeklő Szűcs Luca a legjobb 16 közé jutásért vívott asszóban maradt alul 15:8-ra a török Erbillel szemben, míg Pótz-Nagy Fanni a csoportkörben búcsúzott.

A női párbajtőrözők között aztán negyedik junior vívónk, Borsody Emma kiválóan menetelt a negyeddöntőig, ahol az olasz Traditi (7:15) állította meg. Így is az előkelő 7. helyen zárta az Eb-t Kovács Iván tanítványa.

 

 

A csapatversenyek során aztán az érmek sem maradtak el. Bár a férfi párbajtőr-válogatott Osman-Tousonnal a soraiban egy tussal kikapott a bronzmeccsen 45:44-re a franciáktól, a női kardozók megállíthatatlanok voltak. A Battai Sugár, Keszei Kira, Pótz-Nagy Fanni, Szűcs Luca összeállítású csapat a negyeddöntőben a lengyeleket győzte le 45:32-re, majd a négy között a törökök sem jelentettek számukra gondot (45:26). Végül a fináléban 45:35-re múlták felül Szűcs Lucáék az oroszokat, így megérdemelten lett övék az aranyérem, pedig a felnőtt válogatottal az olimpiai kvalifikációs világkupákra készülő Pusztai Liza nem is indult az Eb-n.

A zárónapon is volt miért örülnünk. A női párbajtőrcsapat a spanyolokat (45:36) és az izraelieket (45:37) is magabiztosan győzte le. Bár az elődöntőben sajnos egy tussal, 45:44-re kikaptak a mieink a későbbi győztes Oroszországtól, a bronzmeccset 45:40-re megnyerték az olaszok ellen Borsody Emmáék.

A magyar küldöttség 4 arany-, 1 ezüst- és 5 bronzéremmel, az összesített éremtáblázat harmadik helyén zárt a kadet és junior Európa-bajnokságon. BVSC-s sportolóink pedig 1 arany- és 3 bronzéremmel, valamint további értékes helyezésekkel vették ki a részüket a szép sikerből!

Gratulálunk a magyar csapatnak és edzőiknek!

 

Fotók: hunfencing.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz