Menü

Csapatként állítottuk meg a Szolnok menetelését

2021. Január 25
200
Csapatként állítottuk meg a Szolnok menetelését

Szenzációs döntetlent játszottak férfi vízilabdázóink a listavezető és a forduló előtt még százszázalékos Szolnokkal hazai medencében. A csapat végig kitartóan küzdött, amelynek egy pont lett a jutalma a Tisza-parti együttes ellen!

Ősszel csupán egy hajszálon múlott a pontszerzés Szolnokon, így bízhattunk benne, hogy vasárnap este ez sikerülni fog a listavezető ellen. Még akkor is, ha papíron ellenfelünk számított most is esélyesebbnek. Ennek megfelelően találkozó elején a vendégek szereztek vezetést az olimpiai-, világ és Európa-bajnok klasszis, a szerb Filip Filipovics révén, majd egy szerencsés Radomir Drasovics gól után már 2-0-s szolnoki előny állt az eredményjelzőn. A következő támadásnál viszont kompenzált Fortuna, mivel Nagy Márton megpattanó lövése is a kapuban kötött ki. Sőt, Csapó Miklós kapásoldalról szerzett találatával sikerült egyenlíteni. Sajnos a negyed végén Teleki András értékesített egy fórt, így 3-2-re ismét a vendégek vezettek.

A második felvonás is szolnoki találattal indult. Kezdődhetett ismét a zárkózás. Ez a negyed harmadik percében ezúttal Gyárfás Tamás kapufásgóljával sikerült. A Szolnok azonban tartotta a két gólt. Aztán 5-3 után mindkét oldalon nagy lehetőség maradt ki, végül a vendégek tudtak elmozdulni erről az állásról. A BVSC viszont már többször bebizonyította a szezonban a nagyok ellen is, hogy nem adja fel. Így volt ez most is. Szűcs Levente vezetőedzőnk nem véletlenül kiabálta be a kispadról, hogy „Jó lesz ez!” Egy hazai időkérést követően Pásztor Mátyás értékesítette az előnyt, majd Mészáros Csaba révén zárkóztunk ismét egyre. A védekezés is nagyon összeállt, így csupán 6-5-ös szolnoki vezetés állt az eredményjelzőn a félidőben.

A fordulást követően sokáig nem láthattunk újabb gólt, mindkét oldalon nagyon figyeltek a csapatok a védekezésre, ha pedig kellett, a kapusok parádéztak. Végül a negyed ötödik percében Ágh György harcolt ki ötméterest, amelyet Pásztor Mátyás be is lőtt. Sajnos nem örülhettünk sokáig az egyenlítésnek, Drasovics révén bő egy negyed után ismét betalált a Szolnok (6-7).

Így a zárófelvonás is egygólos hátrányról indult, de érződött a fiúkon, hogy bennük van a bravúr lehetősége. A fiatal Mészáros Mátyás is megcsillogtatta tudását, mert nem ijedt meg attól, hogy a vendégek kapujában a világ- és Európa-bajnok Nagy Viktor áll, és tehetségünk távolról szenzációs gólt ragasztott a jobb alsóba (7-7)! Két és fél perccel a vége előtt aztán Konarik Ákos talált be, így ismét nekünk kellett harcolni az egyenlítésért. Ez hamar meg is lett, mert Csapó Miklós remekül értékesítette a fórt, így az utolsó két percnek 8-8-as döntetlenről vágtak neki a csapatok. A hajrában mindkét oldalon voltak még lehetőségek Nagy Márton távoli kísérlete a bal kapufán csattant, majd a szolnokiak utolsó próbálkozását Kovács Péter blokkolta. Így több gól már nem esett, és 8-8-as döntetlennel ért véget a találkozó. Ez pedig azt jelenti, hogy a 2020-2021-es szezonban a BVSC ellen vesztett pontot először a listavezető! Az egész csapatnak és szakmai stábnak nagy érdeme van ebben a sikerben, kapusunk, Györke Zsolt például 60 százalékos (!) védési hatékonysággal járult hozzá a pontszerzéshez!

„Azt mondtam az edzőmnek a meccs előtt, hogy ha 80 százalékkal védek, azzal elégedett leszek. Azt mondta, hogy ő is. Úgyhogy a 60-at picit keveslem… Az viszont, hogy nyolc kapott gólon tudtuk tartani a százszázalékos Szolnokot, az nem rossz. Azonban ez szerintem leginkább a védekezés érdeme. Úgy érzem, hogy végig a saját játékunkat játszottuk. Nagyon örülök, hogy ma legalább egy pontot ért ez a teljesítmény” – nyilatkozta honlapunknak kapusunk.

Ezzel a döntetlennel megelőztük a Vasast a tabellán és felléptünk a negyedik helyre. Szombaton 17 órától már újabb rangadó vár a mieinkre, ugyanis az Eger látogat a Szőnyi útra.

Szép volt fiúk! Hajrá BVSC!

 

Férfi vízilabda OB I, 17. forduló

BVSC-Zugló–Szolnoki Dózsa 8-8 (2-3, 3-3, 1-1, 2-1)

BVSC-Zugló: Györke – Gyenis, Csapó 2, Irmes, Batizi, Ágh, Mészáros Cs. 1, Gyárfás 1, Kovács, Pásztor 2, Sugár, Mészáros M. 1, Nagy 1

 

Fotó: Kohári Péter

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz