Menü

Csoportelső a női válogatott!

2020. Január 17
1037
Csoportelső a női válogatott!

Görögországot is legyőzte a női vízilabda-válogatott a budapesti Európa-bajnokság csoportkörében. Ezúttal 13-10-re nyertek Bíró Attila tanítványai, akik így már biztosan csoportelsőként zárják a kontinenstorna első felét.

Az oroszok elleni siker után tudtuk, ha sikerül megnyerni a másik csoportrangadót is Görögország ellen, akkor könnyebb ágra kerülhetnek a lányok.

Gólgazdag negyeddel indult a mérkőzés. Bár rögtön az első emberelőnyünket Garda Krisztina gólra váltotta, ezt követően fordítottak a görögök és rendre ők vezettek. Az első nyolc perc utolsó másodpercében azonban Leimeter Dóra villant és egyenlített (4-4).

A második negyed is hasonlóan folytatódott. Azonban Illés Anna révén 6-5-nél már a magyaroknál volt újra az előny. Bár Xenaki még egyenlített, a nagyszünetre kétgólos előnnyel mehettek Bíró Attila tanítványai, köszönhetően Parkes Rebecca két centergóljának (8-6).

A fordulást követően összeállt mindkét oldalon a védekezés, vagy ha nem, akkor a kapusok hárítottak, így a lelkes nézők sokáig nem láthattak újabb gólt. Azonban Duna Aréna népes magyar publikuma valószínűleg ezt annyira nem bánta, mivel Garda törte meg a gólcsendet, ráadásul a következő támadásból Vályi Vanda is eredményes volt, így már 10-6 volt a javunkra.

A zárófelvonás is magyar góllal indult, így már öt volt a különbség a két csapat között. A görögök viszont nem adták könnyen magukat és bő másfél perc alatt hármat ledolgoztak a hátrányukból (11-9). A hajrában viszont ismét jött egy Garda gól, majd Leimeter állította be a 13-10-es végeredményt, ami azt jelenti, hogy a magyar csapat az utolsó csoportmeccstől függetlenül – vasárnap 19 órakor Szerbia lesz az ellenfél –, elsőként jut tovább a negyeddöntőbe, ráadásul könnyebb ellenfelet is kap majd a legjobb nyolc között Bíró Attila együttese!

Szép volt lányok! Hajrá magyarok!

 

Fotó: MTI / Czagány Balázs

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz