Menü

Dél-Koreában 48 másodpercen belül úszna

2019. Július 13
556
Dél-Koreában 48 másodpercen belül úszna

Folytatjuk a világbajnokságra készülő úszóinkat bemutató sorozatunkat. Németh Nándor már nyert bronzérmet a felnőttek vb-jén, egyéniben viszont még újoncnak számít. Junior világ- és Európa-bajnok sportolónk első világversenyére készül BVSC-s színekben.

 

Két éve Budapesten már szerepeltél világbajnokságon váltó számokban, ráadásul a 4x100 méteres gyorsváltóval fantasztikus bronzérmet nyertél. Dél-Koreában viszont egyéniben is bemutatkozhatsz felnőtt vb-n. Hogy várod ilyen szempontból ezt a világversenyt?

50 és 100 méter gyorson tudtam kvalifikálni magamat. Ebből az utóbbi szám mégiscsak közelebb áll hozzám. Ez lesz az első felnőtt világbajnokságom egyéni számokban, úgyhogy izgatottan várom a kezdést.

Konkrét elvárásod van magaddal szemben?

Azt már tavaly is kijelentettem, hogy 48 másodpercen belül szeretnék úszni 100 gyorson. Ha ez sikerül, akkor az valószínűleg döntőt jelent és tulajdonképpen ez a cél. A reggeli úszások lesznek a legnehezebbek. Ha onnan be tudok kerülni a középdöntőkbe, akkor van esély, hogy a fináléba is bejussak. Ha ez sikerül, akkor már elégedetten fogok hazajönni.

Hogy sikerült a felkészülésed?

Szerintem nem ez volt a legjobb felkészülésem, amiben az érettségi is szerepet játszott, de azért nem is volt rossz. Úgyhogy ezért is várom kíváncsian a vb-t, hogy kiderüljön, milyen formában leszek. Július elején kicsit betegeskedtem, de úgy érzem, amit tudtam, kihoztam ebből a felkészülésből.

A tanulást akkor sikerült összeegyeztetni az úszással?

Igazából nagyon sokat nem hagytam ki a tanulás miatt, csak az írásbelik és a szóbelik hetében. Hozzám képest meglepően jól sikerültek a vizsgák, de most már az úszásra koncentrálok.

Versenyek előtt mennyire vagy izgulós típus, hogy telnek az utolsó óráid?

Általában csak annyira vagyok izgulós, ami még nem árt, hanem inkább jót tesz. Versenyek előtt próbálok nem annyira stresszelni, hanem társaságot keresni, beszélgetni. Vagy éppen zenét hallgatok, telefonozok, ami kicsit eltereli a figyelmemet az izgulásról.

 

Sok sikert kívánunk úszónknak!

 

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz