Menü

Doma is a jelöltek között!

2018. Január 04
394
Doma is a jelöltek között!

A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tagjai idén már hatvanadik alkalommal szavaznak az év legjobb sportolóira.

A szövetség a mai napon nyilvánosságra hozta, hogy mely kategóriában kik a jelöltek erre a rangos elismerésre. Nagy örömünkre egy jelenlegi sportolónk, illetve egy nálunk nevelkedett, és azóta már nemzetközi karriert befutott sportoló is a jelöltek között található.

Kozma Dominik nem csak a nyilatkozataival, hanem a nagyszerű úszásával is felhívta magára figyelmet a tavaly nyári budapesti vizes világbajnokságon. Doma a 4×100 méteres férfi gyorsváltóval az egész vébé legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy a csapat a rendkívül erős mezőnyben a harmadik helyen végzett. Dominik Németh Nándorral, Holoda Péterrel és Bohus Richárddal közösen lett jelölve az „Év csapata jelöltjei egyéni sportágak csapatversenyében” kategóriában, ahol a világ- és Európa-bajnok női kajak négyessel, illetve a Világcsoportba feljutott férfi tenisz Davis-kupacsapattal kell majd „megmérkőzniük”.

A jelöltek között egy másik BVSC-s kötődésű sportolót is találtunk. Az „Év férfi labdarúgója” díjra ugyanis egykori játékosunkat, Gulácsi Pétert, a Bundesliga-ban szereplő RB Leipzig, illetve a magyar válogatott kapusát is jelölték, akinek az ellenfelei a kispesti David Lanzafame és az USA-ban légióskodó Nikoliccs Nemanja lesznek.

Az "Év Sportolója 2017" díjátadó gáláját január 11-én 19.30-tól rendezi a Magyar Sportújságírók Szövetsége.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz