Menü

Döntő, kvóta és Cseh László remeklése

2019. Július 24
545
Döntő, kvóta és Cseh László remeklése

Eseménydús napon vagyunk túl ismét a dél-koreai világbajnokságon, hiszen öt úszónk is vízbe csobbant az előfutamok során. Ráadásul Németh Nándor egészen a döntőig jutott 100 méter gyorson, ahol majd csütörtökön lép rajtkőre.

Nem unatkozhattunk szerdán sem a kvangdzsui úszó-világbajnokságon, hiszen BVSC-s sportolóink ezúttal is kitettek magukért. Cseh László a kilencedik világbajnokságán szerepel és sokadszor is megmutatta, hogy ha ő elindul egy távon, arra nem csak kirándulásként tekint. Ezúttal 200 vegyesen az előfutamokban a legjobb időt úszta és bár végül az elődöntőkből nem sikerült bekerülnie a fináléba, mindenképp jó előjel a 100 méter pillangóra a világbajnoki 10. hely.

„Ez egy kicsit nehezebbnek tűnt, mint a délelőtti, a végén nem tudtam energiákat mozgósítani. Egy 200 méter vegyestől elfogyhat a levegő. Elfáradtam, ennyi...” – értékelt az elődöntő után az M4 Sportnak Cseh.

Bernek Péter ugyanezen a távon a 31. lett, de neki majd a 400 vegyes lesz a fő száma.

Németh Nándor sikerrel vette a 100 gyors előfutamait, ráadásul hatodikként jutott tovább 48.36 másodperces idővel. Pedig eléggé népes, 120 fős mezőnyben kellett ezt megtennie. Aztán az esti programban tovább javított eredményén (48.29 mp) és végül a hetedik helyen került a csütörtöki fináléba.

„Megnyugodtam, de ennél jobbat szerettem volna úszni. Van még egy lehetőségem erre. Döntőzni szerettem volna, ez volt a cél, és ez sikerült is. Biztos, hogy van még bennem. A kezdésem négy tizeddel lassabb volt, most viszont bírtam a végét, és elmaradt az a nagy halál, ami szokott jönni. Remélem, holnap sikerül jót úsznom. Nagy az épület, a levegő nem a legjobb. A medence mögötti sátornál én is rosszul éreztem magam, megértem, hogy Sarah Sjöström sem volt jól” – árulta el Németh.

Bohus Richárd Sztankovics Annával, Szabó Szebasztiánnal és Hosszú Katinkával ért el szép eredményt, ugyanis a 4x100-as mix vegyes váltóval a 12. helyen zárták a vb-t, így olimpiai kvótát szereztek. Bár először szomorkodtak a mieink, hiszen összesítésben a tizenharmadik pozícióban voltak, de Kína kizárásával előrelépett a magyar váltó.

Burián Katalin 50 háton indult szerdán és bár ez nem a fő száma, ennek ellenére csupán egy kicsivel maradt el egyéni legjobbjától. Végül a 24. helyen zárta a vb-t ezen a távon.

A nap krónikájához hozzátartozik, hogy Milák Kristóf szenzációs úszással megdöntötte Michael Phelps tíz évvel ezelőtti világcsúcsát 200 méter pillangón, ezzel világbajnok lett, amihez ezúton is gratulálunk!

További sok sikert kívánunk sportolóinknak!

 

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz