Menü

Döntővel alapoztak a következő szezonra

2017. Június 12
344
Döntővel alapoztak a következő szezonra

A két szúró fegyvernemben, tőrben és párbajtőrben is megrendezték a szezon utolsó válogatóversenyét, amely értelemszerűen már a 2017-18-as idényre adott „kezdő” ranglistapontokat.

Mivel klubunkban a kardvívás mellett csak a párbajtőrt oktatják, mi elsősorban erre a fegyvernemre fókuszáltunk. Jól tettük, mert minden nemben és korosztályban akadt döntősünk.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a junior párbajtőrözőknél majdnem százan (99-en) indultak. Versenyzőink közül csak Andrásfi Tibornak sikerült a nyolcas döntőbe bejutnia, ahol viszont vereséget szenvedett, így a hetedik helyen zárta az erős idényzáró versenyt. A junior női párbajtőrözőknél is csak egy vívónknak sikerült a nyolcas döntőbe bejutnia. Borsody Emma azonban még egy asszót nyerni tudott, így ő a dobogó harmadik fokára is felállhatott. Versenyzőink a kadet-korosztályban még jobban teljesítettek. A fiúknál hárman is bejutottak a nyolcas döntőbe, ahol Sárosdi Soma a második, Bálind Bence a hatodik, Perei Botond pedig a hetedik helyet szerezte meg. A lányoknál Turcsák Bianka bronzérmes lett.

Fotó: MVSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz