Menü

Drámai végjáték után győzelem az Eger ellen

2019. Október 19
895
Drámai végjáték után győzelem az Eger ellen

A szezon első rangadója várt a BVSC-Zugló Diapolo együttesére a női vízilabda OB I-ben. A vendég LFÁ-ZF-Eger négygólos hátrányból is visszajött, de a hajrában a mieink felé billent a mérleg és 10-9-re megnyerték a lányok a találkozót.

Igazi rangadóra volt kilátás péntek este a Szőnyi úton, hiszen Biros Péter együttese a nyáron jelentősen megerősödött és csapatunkhoz hasonlóan a dobogót vette célba a bajnokság elején. Talán az is mutatja a találkozó fontosságát, hogy a lelátón az UVSE játékosai is feltűntek.

Bár az Eger hozta el a labdát a ráúszásnál, gólt ebből az akcióból nem sikerült szerezniük. A túloldalon viszont Leimeter Dóra rögtön az első lehetőségét érvényesítette. Az Egernél a 3. perc közepéig kellett várni az első találatra. Ezt követően két megúszásgól következett mindkét oldalon. Előbb Gyöngyössy Anikó, majd Szilágyi Dorottya volt eredményes. A negyedet pedig Leimeter emberelőnyös gólja zárta (3-2).

Sajnos a második nyolc perc első felében kétszer is a vendégek zörgették meg a hazai hálót, így 4-3-ra fordítottak. Gyöngyössy parádés találatával viszont előbb egyenlített a BVSC, majd Kele Nikolett révén visszavette a vezetést.

A második félidő aztán remekül indult csapatunk számára. Három, fórból szerzett találattal – sorrendben: Gyöngyössy, Farkas Tamara, Leimeter – ellépett együttesünk 8-4-re. Bár a negyed második felében Czigány Dóra büntetőből szépített, Farkas Kata tudott erre válaszolni, így az utolsó felvonást 9-5-ös hazai előnyről várhatták a csapatok.

A parádés harmadik negyed után viszont hidegzuhanyként hatott az utolsó nyolc perc első fele. Az Eger ugyanis egy 4-0-s szériával egyenlített, így bő három perccel a vége előtt ismét egyenlő volt az állás. A következő támadásból Mihály Kinga törte meg a gólcsendet, 10-9-re módosítva az eredményt. Az utolsó perc izgalmai után több gól már nem esett – köszönhetően a sérülése után visszatérő Tóth Eszter bravúrjainak is –, így a BVSC legyőzte az Egert, nagyon fontos sikert aratva és ezzel is felköszöntve születésnapos vezetőedzőjét, Petrovics Mátyást, akinek ezúton mi is gratulálunk.

Szép volt lányok! Hajrá BVSC!

 

 

Gratulálok a győzelemhez! Ez volt az első mérkőzésed a bajnokságban, ilyen visszatérésre gondoltál?

Tóth Eszter: Azért kevésbé izgalmasra, de szerettem volna egy ilyen meccsel visszatérni, ahol nyerünk. Úgyhogy ennek mindenképpen örülök.

 

Többször is fontos védéseid voltak, főleg amikor 9-5-ről visszajött az Eger. Hogy láttad a kapuból, mi volt az oka, hogy egyenlíteni tudtak?

Tóth Eszter: Nem tudom igazából, ezt majd nyilván a videózások alatt kielemezzük, bár azért a negyedik negyed nem indulhat így. Főleg négygólos vezetésről. De azt gondolom, hogy ennek meg fogjuk találni az okait.

 

Az utolsó perc eléggé hektikus volt. Először úgy tűnt, a játékvezetők ötméterest ítélnek az Egernek az időkérésünk után, aztán mégis mi jöhettünk. Belülről milyen volt megélni ezt a szituációt?

Tóth Eszter: Természetesen megkönnyebbültem, hogy nem lett ötméteres, de megmondom őszintén fogalmam sincs, hogy mi történt. Volt aki ezt, volt aki azt ítélt. Egyszer ez, utána meg más történt, úgyhogy nem tudtam ezen kiigazodni. Nyilván örültem, hogy ötméteres helyett mi támadhattunk, de azért ez meredek volt a végén.

 

Megvan a győzelem a szezon első rangadóján. A továbbiakban elég sűrű hetek várnak rátok, hogy tekintesz ezekre a meccsekre?

Tóth Eszter: Valóban, most két olyan hét vár ránk, ahol nyolc mérkőzésünk lesz, ami komoly erőpróba. Főleg úgy, hogy vasárnap is két találkozót játszunk négy órán belül. Nyilván valamit ki kell találni arra, hogy ki tudjuk magunkat pihenni a meccsek között. A regeneráció az nagyon fontos lesz. A jövő heti Magyar Kupa után Berlinbe utazunk az Euroliga selejtezőjére, úgyhogy kemény két hét elé nézünk.

 

Női vízilabda OB I, 5. forduló:

BVSC-Zugló Diapolo–LFÁ-ZF-Eger 10-9 (3-2, 2-2, 4-1, 1-4)

BVSC-Zugló: Tóth – Farkas K. 1, Alaksza D., Farkas T. 1, Mihály 1, Leimeter 3, Gyöngyössy 3. Csere: Utassy, Takács, Kele 1, Alaksza N., Vogt

 

Fotó: Mérei László

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz